Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο «κάδρο» 35 μέλη σπείρας ληστών και κλεπτών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 24/11/2019

Είχαν διαπράξει πάνω από 100 ληστείες και κλοπές στην Αθήνα – Δημοσιοποίηση στοιχείων

|> Τα στοιχεία με τις… αναμνηστικές φωτογραφίες 35 μελών σπείρας, που διέπρατταν ληστείες και κλοπές στην Αθήνα, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, που θα έχει διάρκεια 6 μηνών, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και για τη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210.8695542, 210.8695537 της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210.6411111 της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Σημειώνεται πως η πολυμελής σπείρα που εξαρθρώθηκε στις 14 Νοεμβρίου, είχε διαπράξει περισσότερες από 100 ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας. Συνελήφθησαν 18 αλλοδαποί, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει 38 άτομα, 5 εκ των οποίων είναι φυλακισμένοι.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2019 και δραστηριοποιούνταν κυρίως στις περιοχές του Συντάγματος, της Ακρόπολης, των Εξαρχείων, της Ομόνοιας και του Νέου Κόσμου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Τα μέλη της σπείρας «στόχευαν» κυρίως διερχόμενους πεζούς, τουρίστες-επισκέπτες και σταθμευμένα οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, για τις ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών, λειτουργούσαν με «ομάδες κρούσης», από τουλάχιστον τρία άτομα με συγκεκριμένους ρόλους.

Το πρώτο και πιο έμπειρο άτομο ήταν επιφορτισμένο να εντοπίσει τον «στόχο», συνήθως άτομα προχωρημένης ηλικίας, γυναίκες καθώς και νεαρά άτομα με μειωμένη σωματική διάπλαση, ενώ προτιμούσαν να δρουν σε απομονωμένα – απόμερα σημεία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις εκμεταλλεύονταν το συνωστισμό και με γρήγορες κινήσεις αφαιρούσαν όλα τα αντικείμενα ή μέρος αυτών, δίχως να γίνουν αντιληπτοί.

Απάντηση