Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένας λουλουδιασμένος κήπος ομορφαίνει από χθες το Πασαλιμάνι

Χωρίς κατηγορία στις 29/04/2018

Εγκαινιάστηκε η 8η Ανθοκομική Έκθεση – Θα λειτουργεί καθημερινά 10 πμ – 10 μμ

| >Άνοιξε χθες τις πύλες της η 8η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά, στην ανακαινισμένη πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη και την οργανώνει ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής. Την εκδήλωση πλαισίωσε με μελωδίες της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Πειραιά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου και θα λειτουργεί καθημερινά (και Σαββατοκύριακα), από τις 10 πμ έως τις 10 μμ.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρος Βοϊδονικόλας, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην όμορφη -όπως είπε- ανακαινισμένη πλατεία Κανάρη, όπου φιλοξενείται η έκθεση, τόνισε ότι η επιλογή του χώρου αυτού εκ νέου, έρχεται σε συνέχεια της περσινής μεγάλης επιτυχίας της έκθεσης, που όπως εκτίμησε, εφέτος προοιωνίζεται μεγαλύτερη. Περιγράφοντας μια χαρακτηριστική εικόνα του χώρου της έκθεσης υπογράμμισε:

«Η θάλασσα μπροστά μας, η πασαρέλα των νεανικών μας χρόνων με τα όμορφα καφέ και η περατζάδα της Ακτής Μουτσοπούλου συνθέτουν, εκ προοιμίου, ένα ιδανικό χώρο για όσους θέλουν να θαυμάσουν και να αγοράσουν τα λουλούδια τους. Αμέσως μετά, μπορούν να απολαύσουν τον καφέ και το φαγητό τους, στα μαγαζιά της περιοχής του Πασαλιμανιού».

Μέσα από την κατήφεια που προκάλεσε η οικονομική κρίση – συνέχισε ο ο κ. Βοϊδονικόλας – εκθέσεις όπως αυτή, ανεβάζουν την ψυχολογία μας και μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το αύριο.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους, που με την παρουσία τους δίνουν κύρος στην έκθεση, καθώς και τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες, που όλα αυτά τα χρόνια αγκάλιασαν και αγκαλιάζουν ακόμα αυτό τον όμορφο θεσμό.

Ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής Άρης Τσιαμτσούρης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση των εγκαινίων, χαρακτήρισε τον Πειραιά φιλική, αγαπημένη και πολύ φιλόξενη γωνιά για την Ανθοκομική έκθεση και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Σταύρο Βοϊδονικόλα για την παροχή όλων των εφοδίων για να γίνει μια πολύ επιτυχημένη έκθεση.

Συνεχίζοντας ο Άρης Τσιαμτσούρης υπογράμμισε ότι εκπροσωπούν την ελληνική ανθοκομία παράγοντας καθαρά ελληνικά προϊόντα και ότι προσπαθούν μέσα από δυσκολίες να δώσουν λίγο χρώμα και ομορφιά, σε πάρα πολύ καλές ανταγωνιστικές τιμές. Τελειώνοντας, ευχαρίστησε τους Πειραιώτες που βοηθούν και στηρίζουν αυτόν τον θεσμό. Γι’ αυτό -κατέληξε- βρίσκεται για οκτώ χρόνια σε αυτό το όμορφο μέρος.

Στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του δ.σ. Πειραιά Γιώργος Δαβάκης, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος, η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: