Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγώ θα ντρεπόμουνα να λέω τέτοιες “παπάρες”. Αυτοί, το διασκεδάζουν!

Χωρίς κατηγορία στις 28/08/2016

Ομολογουμένως…

kwnstantaras-2

|> Δημήτρης Κωνσταντάρας

|> Στα γρήγορα και για να μην επαναλαμβανόμαστε: Μια είναι η πραγματικότητα και η εικόνα στην Ελλάδα το τελευταίο 48ωρο. Εκατομμύρια Έλληνες που ζουν πλέον στα όρια της φτώχειας – πλην εξαιρέσεων βέβαια τις οποίες το Κράτος ΔΕΝ έχει καταφέρει να… βρει- περιμένουν με αγωνία, προς το παρόν, τη… λυπητερή του ΕΝΦΙΑ που τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Τσίπρας ότι θα καταργήσει. Πώς θα πληρώσουν;

Αυτοί λοιπόν οι μισθοσυντήρητοι, οι άνεργοι, οι υποαμειβόμενοι, οι εργαζόμενοι με… ευέλικτες μορφές, οι συνταξιούχοι, οι μονογονεικές οικογένειες, οι οικογένειες με άρρωστο ή ανάπηρο τον ένα γονέα, που αφού πλήρωσαν την πρώτη δόση της εφορίας, ζουν πλέον με «το χαρτί και το μολύβι» φτιάχνοντας λίστα για το πόσες ντομάτες μπορούν να αγοράσουν, πληροφορούνται ( σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του Crashonline.gr ) ότι: η Τρόικα θεωρεί… υψηλό το βασικό μισθό των 511 ευρώ και σκέφτεται να βάλει και πάλι «χέρι» στον κατώτατο μισθό και να τον μειώσει. Κι άλλο. Οι ντομάτες όμως και τα αυγά ακριβαίνουν. Όπως κιόλα τα άλλα.

Χιλιάδες απ΄αυτούς τους «προνομιούχους» φτωχούς, πληροφορήθηκαν επίσης ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, ζητεί τη λήψη νέων, πρόσθετων μέτρων. Πάρα πολλοί απ’ αυτούς που βλέπουν τις καρτέλες με τα αυγά ως… ανεκπλήρωτη προσδοκία και τα αγοράζουν δυο την ημέρα περιμένοντας το επίδομα ανεργίας, «έφαγαν άκυρο» όταν πήγαν να πάρουν το επίδομα του μήνα και θα περιμένουν τη Δευτέρα. Ίσως μαζί με τον ΕΝΦΙΑ εάν έχουν κάποιο διαμερισματάκι ή κάποιο χωραφάκι στο χωριό που έχει χρόνια μείνει ακαλλιέργητο.

25-30.000 οικογένειες με ένα γονέα – ή με έναν εργαζόμενο («εργαζόμενο» που λέει ο λόγος) γονέα- που περίμεναν την αποδοχή του αιτήματος εισαγωγής του παιδιού ή των παιδιών τους σ΄ ένα παιδικό σταθμό, έμειναν «κάγκελο» όταν έμαθαν ότι το αίτημα απορρίφθηκε επειδή «δεν ήταν άνεργοι ή αρκετά φτωχοί» και ότι μανάδες που δουλεύουν καθαρίστριες ή σερβιτόρες με 500 ευρώ το μήνα θα πρέπει να φροντίζουν ΚΑΙ τα παιδιά επειδή «δεν υπάρχουν άλλες θέσεις».

Τι να την κάνουν αυτοί οι ταλαίπωροι άνθρωποι που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει το ρήμα «ονειρεύομαι» και περιορίζονται στην προσπάθεια να θυμηθούν τι σημαίνει το ρήμα «επιβιώνω κούτσα-κούτσα», τη… λύπη που εξέφραζαν μαζικά την Πέμπτη και την Παρασκευή για την «άδικη… κενωνία που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους ρίχνει στα Τάρταρα».

Και τι να την κάνουν τη στεναχώρια που εξέφραζε από την τηλεόραση ο -κατά τ΄ άλλα συμπαθέστατος- υφυπουργός Δημήτρης Μάρδας- διατυπώνοντας την άποψη ότι «δύσκολα μπορεί κανείς να πει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαπραγματεύτηκε». Και τον ισχυρισμό του ότι «αν κάποιος μετρήσει τις επιδόσεις αυτής της κυβέρνησης αυτά τα δύο χρόνια και τις επιδόσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψυχρά θα διαπιστώσετε ότι αυτές οι επιδόσεις ήταν καλύτερες».

Ο κ. Μάρδας είπε ότι «σαφώς ο κόσμος κουράστηκε αλλά για να σηκωθεί ένα τρένο και να μπει σε μια άλλη σιδηροτροχιά θέλει χρόνο».

Και για την επιβολή δυσβάσταχτων μέτρων για τους πολίτες ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι «αυτά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί ισχύουν σε βραχυχρόνιο επίπεδο, δεν θα είναι μόνιμα. Ζητούμενο πλέον είναι να αυξηθεί η πίτα της οικονομίας όπως θα γίνει από το 2017».

Τη μάθατε πια πολύ καλά από την τηλεόραση την οργισμένη και περιφρονητική αμερικάνικη φράση δυσφορίας: Bullshit. Ξέρετε κάτι; Δεν θα το άντεχα να ήμουν Μάρδας ή Κατρούγκαλος ή ακόμα και Τσίπρας αν θα΄πρεπε να λέω τέτοιες «παπάρες». Θα ντρεπόμουνα. Αυτοί δεν ντρέπονται. Το διασκεδάζουν.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: