Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στην Ύδρα για τα Μιαούλεια ο Γιάννης Πλακιωτάκης

“Είμαστε έτοιμοι να τιμήσουμε τις παρακαταθήκες του Μιαούλη σε στεριά και θάλασσα”

|> “Μήνυμα” προς τους “γείτονες” έστειλε από την Ύδρα, όπου βρίσκεται από χθες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός παρευρίσκεται στη νησί, για τα “Μιαούλια 2020” -που άρχισαν την Πέμπτη και ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή 28/6- και σε δήλωσή του τόνισε πως “είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι αν χρειαστεί να τιμήσουμε τις παρακαταθήκες του Ανδρέα Μιαούλη σε στεριά και θάλασσα“. Ολόκληρη η δήλωση του κ. Πλακιωτάκη, είναι η εξής:

«Παρευρίσκομαι στα Μιαούλεια 2020, που περιλαμβάνουν μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων και δράσεων, για τις οποίες αξίζει κάθε έπαινος στο Δήμο Υδραίων και όλους τους συντελεστές τους.

Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τα 185 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Μιαούλη, ενός μεγάλου Έλληνα που έγραψε λαμπρές σελίδες δόξας στη θάλασσα, είναι η συνέπεια στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και η αποφασιστικότητα στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας.

Θέλουμε ειρήνη, θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, αυτό όμως προϋποθέτει ότι οι γείτονες μας θα σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και θα σταματήσουν τις προκλήσεις στον Έβρο, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση, οι ένοπλες δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα, ο ελληνικός λαός, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι αν χρειαστεί να τιμήσουμε τις παρακαταθήκες του Ανδρέα Μιαούλη σε στεριά και θάλασσα».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: