Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νέοι συνοδοί-χειριστές (ΛΣ) αστυνομικών σκύλων

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 25/06/2019

Ειδική τελετή στο υπ. Ναυτιλίας για τα πτυχία και την παράδοση – Ομιλίες υπουργού / αρχηγού

|> Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη απονεμήθηκαν σήμερα Τρίτη 25/6, στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, πτυχία σε τέσσερις νέους συνοδούς – χειριστές αστυνομικών σκύλων Κ-9 (ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών) Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση σχολείου βασικής εκπαίδευσης που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών του Στρατού.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο αρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, οι υπαρχηγοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχοι Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και Ιωάννης Αργυρίου, ο διοικητής του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών του Στρατού Ταξίαρχος Ιωάννης Ζούκοταςκαθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος.

Οι νέοι συνοδοί – χειριστές ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών θα τοποθετηθούν σε Λιμενικές Αρχές της χώρας και συγκεκριμένα στην υφιστάμενη Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δι.Ν) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στις νεοσυσταθείσες Π.Ο.Δι.Ν. των Λιμενικών Αρχών Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, καθώς και στο Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Το σχολείο βασικής εκπαίδευσης υποψηφίων συνοδών-χειριστών και αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, άρχισε στις 18/3/2019 και περατώθηκε στις 25/6/2019.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης στο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, είπε:

Κύριε Αρχηγέ, κύριοι Υπαρχηγοί, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά που για άλλη μια φορά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα διαπιστώνουμε και καταγράφουμε την ενίσχυση του εξοπλισμού μας προκειμένου το Λιμενικό Σώμα να μπορεί να ανταποκρίνεται στα υψηλά όσο και σημαντικά καθήκοντά του. Θέλω να συγχαρώ σήμερα τους συνοδούς-χειριστές οι οποίοι αποφοίτησαν από τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία με ιδιαίτερη επιτυχία και πρέπει συγχαίροντάς τους να τους προτρέψω, να σας προτρέψω, αγαπητά στελέχη του Λιμενικού Σώματος να ασκείτε το καθήκον με υψηλό αίσθημα ευθύνης, διότι αυτό το καθήκον έχει σχέση με το δημόσιο συμφέρον και ειδικότερα το δικό σας, επιμέρους καθήκον, αναφέρεται σε ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στη δημόσια ασφάλεια και προφανέστατα την ασφάλεια της ίδιας της κοινωνίας, τη δίωξη, την αντιμετώπιση, την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Τα συγχαρητήριά μου και σας εύχομαι κάθε καλό”.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, σημείωσε:

Κύριε Υπουργέ Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κύριε Διοικητά του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών του Στρατού, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου που σήμερα, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, ενισχύεται για δεύτερη φορά μέσα στο 2019, με νέους αστυνομικούς σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και συνοδούς χειριστές, προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στον αγώνα που δίνει καθημερινά κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι τέσσερις νέοι συνοδοί-χειριστές αστυνομικών σκύλων που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, αποτελούν τμήμα ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου και του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Με την σημερινή απονομή των πτυχίων στους νέους συνοδούς-χειριστές αστυνομικών σκύλων, και με δεδομένη την προηγηθείσα αποφοίτηση των στελεχών που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης υποψηφίων συνοδών-χειριστών αστυνομικών σκύλων τον περασμένο Φλεβάρη, ολοκληρώνεται ένα σημαντικό κομμάτι της δράσης του Εθνικού Πολυετούς Προγράμματος του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, μέσα από το οποίο παρελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα οκτώ αστυνομικοί σκύλοι και οκτώ νέα οχήματα μεταφοράς αστυνομικών σκύλων, που προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα.

Τώρα πλέον είμαστε σε θέση να διαθέσουμε στις Περιφερειακές Ομάδες και στα Γραφεία Δίωξης Ναρκωτικών των Λιμενικών Αρχών Πειραιά, Ραφήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, άλλα τέσσερα ικανά και άρτια εκπαιδευμένα στελέχη, μαζί με τέσσερις (04) νέους αστυνομικούς σκύλους και τέσσερα νέα οχήματα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ακολούθησαν έχει δοκιμασθεί, και έχει επιβεβαιωθεί η αποδοτικότητα, η δυναμική και η αξία του, ενώ παρέχει όλα τα εχέγγυα για την άρτια εκτέλεση της υψηλής αποστολής τους.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη μας κατέβαλαν την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, και δεν μένει παρά να τους εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν με απόλυτη επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Τους προτρέπω, δε, να μην σταματήσουν ούτε στιγμή να αξιοποιούν και να εμπλουτίζουν διαρκώς τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισαν από αυτό το Σχολείο, επιδιώκοντας την αναζήτηση επιπρόσθετης γνώσης πάνω στο αντικείμενό τους, μέσα από ειλικρινή προσπάθεια και ενδιαφέρον, χαρακτηριστικά που δομούν την προσωπικότητα ενός επιτυχημένου επαγγελματία.

Με δεδομένη την κοινωνική διάσταση και τις δυσμενείς συνέπειες που συνοδεύουν το φαινόμενο της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, το κάλεσμα ευθύνης για τα νέα στελέχη μας, με κατεύθυνση και στόχο την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτικό.

Οι επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος στο πεδίο της πρόληψης και καταστολής των εγκλημάτων διακίνησης ναρκωτικών, είναι γνωστές σε όλους, αφού κατά καιρούς απασχολούν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το κύριο ζήτημα που πρέπει να μας απασχολεί, είναι το πώς θα καταφέρουμε ακόμα πιο καίρια πλήγματα, στα δίκτυα που καταφέρνουν να προωθούν με το αζημίωτο τον θάνατο στους νέους μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνέχιση ανάπτυξης δράσεων επιχειρησιακού σχεδιασμού είναι επιβεβλημένη. Το Λιμενικό Σώμα έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την προμήθεια δέκα επιπλέον οχημάτων μεταφοράς αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να αποσυρθούν τα παλαιότερα οχήματα αυτού του τύπου, και έχει δρομολογήσει την προμήθεια του πρώτου Αστυνομικού Σκύλου Ανίχνευσης Καπνικών Προϊόντων, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘ΗΦΑΙΣΤΟΣ’.

Η άψογη συνεργασία του Λιμενικού Σώματος με το Κέντρο Βιολογικών Ερευνών του Στρατού (Κ.ΒΙ.Ε.Σ.), με την σύμπνοια που την χαρακτηρίζει, εκτός του ότι είναι απολύτως απαραίτητη για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως έχω επανειλημμένα επισημάνει, επιβεβαιώνει και την έμπρακτη αναγνώριση του έργου του Λιμενικού Σώματος, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Κλείνοντας, συγχαίρω θερμά τους νέους συνοδούς-χειριστές, και τους εύχομαι υγεία, καλοτυχία και δύναμη ώστε να εκπληρώσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπηρεσιακή και κοινωνική τους αποστολή, που δεν είναι άλλη από την συμβολή τους στην θωράκιση των ύψιστων αγαθών της ασφάλειας, της υγείας και της ευημερίας της κοινωνίας μας. Σας ευχαριστώ πολύ”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: