Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εικαστικά ‘’ΟΧΥΡΑ κατά της βίας’’ του Γιώργου Δουατζή στο Κέντρο Τεχνών Αθήνας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 10/05/2024

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 7 μμ και θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 26 του μηνός

|> Ένα μήνυμα κατά κάθε μορφής βίας αποτελεί η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Δουατζή, με τον τίτλο ‘’ΟΧΥΡΑ κατά της βίας’’, που θα φιλοξενηθεί (14 – 26 Μαΐου) στο ‘’Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων’’* με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Στην έκθεση εκτίθενται 58 έργα, ακρυλικά σε καμβά, τα περισσότερα ζωγραφισμένα τον τελευταίο χρόνο, καθώς και έντεκα ενότητες του ποιήματος ‘’Πόλεμος’’, από την συλλογή ‘’Οχυρά’’.

Στον κατάλογο της έκθεσης ο Γ. Δουατζής, αναφέρει:

«Μία μικρή ψηφίδα αφύπνισης κατά της βίας είναι αυτή η έκθεση, όπου συνυπάρχουν η εικαστική και η ποιητική έκφραση. Ο τίτλος ‘’ΟΧΥΡΑ κατά της βίας’’ επισημαίνει ένα μελανό κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας, το οποίο όσο υπάρχουν άνθρωποι, δυστυχώς, δεν φαίνεται να έχει τέλος. Τα στατιστικά στοιχεία είναι τραγικά αποκαλυπτικά του μεγέθους του προβλήματος της βίας με τις πολλές μορφές της, με ακραία έκφρασή της αυτήν του πολέμου.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μόνον το 2023 μαίνονταν τριάντα δύο πόλεμοι ανά τον κόσμο με σχεδόν τρία εκατομμύρια νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες και πάνω από σαράντα εκατομμύρια πρόσφυγες. Δεκάδες οι θάνατοι και οι φυλακίσεις συγγραφέων και δημοσιογράφων σε όλον τον κόσμο. Τα ποικιλόμορφα περιστατικά βίας στη χώρα μας αυξάνονται δραματικά και καταγράφονται καθημερινά στον Τύπο».

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 7 μμ, ενώ η έκθεση ανοίγει στις 14/5 και θα διαρκέσει έως τις 26 του μηνός.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00, Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 15:00, Δευτέρα κλειστά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

(*) Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής Τηλ: 210.7232604- 210.7224028

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: