Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Εισβολή” στη Μύκονο από 38 πρόσφυγες/μετανάστες

FLASH στις 20/08/2016

Βρέθηκαν στη Φραγκιά 23 άνδρες, 7 γυναίκες και 8 παιδιά

Πρόσφυγες εντοπίστηκαν χθες και στη Μύκονο και το εκεί Λιμεναρχείο διενεργεί την προανάκριση, έχοντας συλλάβει και τους δύο αλλοδαπούς διακινητές. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί, για ο πώς βρέθηκαν στη Μύκονο και δεν αποβιβάστηκαν στο… Πασαλιμάνι!

Οι πρόσφυγες, που μπορεί να είναι και παράτυποι μετανάστες, αποτελούνται από 23 άνδρες, 7 γυναίκες και 8 παιδιά, εντοπίστηκαν ενώ είχαν αποβιβαστεί στη Φραγκιά και ήσαν καλά στην υγεία τους.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει τα εξής:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, μεσημβρινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σκάφους αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή ”ΦΡΑΓΚΙΑ΄΄ ν.Μυκόνου.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν από ξηράς στην εν λόγω περιοχή, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη προσαραγμένου Ι/Φ σκάφους, με τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (23 άνδρες, 07 γυναίκες και 08 ανήλικους) , οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην ακτή, καλά στην υγεία τους.

Παράλληλα και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης των στελεχών του Λιμεναρχείου και του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί διακινητές των παραπάνω προσφύγων, ηλικιών 34 ετών αμφότεροι. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: