Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση για βράβευση σε Φοιτητικό Διαγωνισμό από την γ.γ. Ισότητας των Φύλων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 31/05/2016

Για αφίσα

Πραγματοποιήθηκε στις  26/5, η έκθεση και βράβευση των έργων του πρώτου μέρους του Φοιτητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Αφίσας της γ.γ. Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), στο κτίριο του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Με θέμα: «Σπάμε τα έμφυλα στερεότυπα – Προωθούμε την ισότητα», ο εν λόγω διαγωνισμός αφίσας αποτέλεσε πρωτοβουλία της ΓΓΙΦ στο πλαίσιο των δράσεών της, που ως στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων σε θέματα έμφυλης ισότητας μέσω της πολιτιστικής δημιουργίας.

Η γ.γ. Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στον χαιρετισμό της, είπε: «Οι παρεμβάσεις μας, που απορρέουν από την ενασχόληση, την επεξεργασία και τη χάραξη πολιτικών έμφυλης ισότητας στα θέματα της Παιδείας, αντικατοπτρίζουν την προσπάθειά μας να εισαχθεί η ισότητα των φύλων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ειδικά τα Πανεπιστήμια, ως χώροι ελεύθερης παραγωγής και διακίνησης ιδεών, είναι αναγκαία να λειτουργούν υπό το πρίσμα της αρχής της ισότητας των φύλων και του σεβασμού της  διαφορετικότητας».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού: την  Άντα Διάλλα,  αν. καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Ιστορίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, τον Γιάννη Σκαλτσά,  επίκουρο καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, την  Έλσα Γάτσιου,  κοινωνιολόγο – σύμβουλο Ισότητας, Κοινωνικής Ένταξης & Απασχόλησης, την Βασιλική Σαΐνη,  στέλεχος της ΓΓΙΦ και πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού και την  Ελένη Τάτση,  στέλεχος της ΓΓΙΦ.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στο νικητή του διαγωνισμού, Δημήτριο – Παναγιώτη Δέλλιο, φοιτητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το έργο του οποίου θα γίνει επίσημη αφίσα της Γ.Γ.Ι.Φ. Ταυτόχρονα, τιμητικοί έπαινοι προσφέρθηκαν και σε όλους και όλες που συμμετείχαν  στον  διαγωνισμό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πλειονότητα των μελών της κριτικής επιτροπής, αρκετοί από τους συμμετέχοντες, ο Ευάγγελος Κάλιοσης,  διευθυντής του Δημοσίου ΙΕΚ  Φυλακών Κορυδαλλού καθώς και ο Απόστολος Κορδάς, γραφίστας – εκπαιδευτικός στο Δημόσιο ΙΕΚ  Φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό. Επίσης παρευρέθη η συντονίστρια της Κοινότητας Νέων του “Ποταμιού” για την κοινωνική δικαιοσύνη Δήμητρα Γιαννάκη.

Παράλληλα με την έκθεση των έργων του φοιτητικού διαγωνισμού, στον χώρο εκτέθηκαν και τα πρώτα δέκα διακριθέντα έργα του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού δημιουργίας αφίσας μαθητών Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Χτίζουμε την Ισότητα των Φύλων δημιουργώντας ενάντια στα στερεότυπα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: