Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος για ανάπλαση της περιοχής Αγ. Διονυσίου

Χωρίς κατηγορία στις 21/10/2016

Επένδυση ύψους 100 εκ. ευρώ

Ο Πειραιάς βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος και αυτό αναλύθηκε εκτενώς στο 17ο Συνέδριο της Prodexpo, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» και στην ενότητα που διοργάνωσε η εταιρεία «Dimand ΑΕ» με θέμα: «Πειραιάς: Το “νέο λιμάνι” και μία μεγάλη ευκαιρία για αστική ανάπλαση. Προκλήσεις & υλοποίηση».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ δήμου Πειραιά και «Dimand ΑΕ», μέσω του οποίου θα υλοποιηθεί μια σημαντική επένδυση συνολικού ύψους 100.000.000 ευρώ.

Η επένδυση αφορά στην ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής του Αγ. Διονυσίου, όπου βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία της συγκεκριμένης εταιρείας τα βιομηχανικά και τα αποθηκευτικά κτίρια του πρώην καπνεργοστασίου «Παπαστράτος».

Ομιλίες για το επενδυτικό ενδιαφέρον στον Πειραιά, έκαναν επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Dimand ΑΕ» Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος ΑΕ-Philip Morris» Χρήστος Χαρπαντίδης, ο διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος δ.σ. και πρόεδρος της επενδυτικής επιτροπής της «Grivalia Properties» Γιώργος Χρυσικός, ο πρόεδρος της «Aspa» Σπύρος Τσαγκαράτος, καθώς και ο σύμβουλος δημάρχου για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, ο οποίος παρουσίασε τους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου του δήμου “Πειραιάς 2020”, με τη χρήση του εργαλείου της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: