Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση και επιμνημόσυνη δέηση για τον εορτασμό του Έπους της 28ης Οκτωβρίου

Χωρίς κατηγορία στις 27/10/2016

Αύριο η παρέλαση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον αίθριο χώρο του κτιρίου του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., η εκδήλωση εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, του αρχιμανδρίτη Νύμφωνα Καπογιάννη εκ μέρους της Μητρόπολης Πειραιά, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ιωάννη Θεοτοκά, του γενικού γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη και των υπαρχηγών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιαρή  και αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεωργίου Μπαρκατσά.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Α΄ Πειραιώς Ελένη Σταματάκη (ΣΥΡΙΖΑ) , Β΄ Πειραιώς Δημήτριος Καμμένος (ΑΝΕΛ)  και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (Ένωση Κεντρώων), ο εκπρόσωπος της “Λαϊκής Ενότητας” Αναστάσιος Μαυρόπουλος, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η λοιπή στρατιωτική ηγεσία κ.ά.

Στου Καραϊσκάκη

Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά, έγινε στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο επιμνημόσυνη δέηση και παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι. Στεφάνια κατέθεσαν και ο πρόεδρος της Γ΄ δημοτικής κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πειραιά, του ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα Πειραιά, της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Πειραιά και το Σώμα Προσκόπων του Ν. Φαλήρου.

Στην τελετή, συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικοί Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης. Για την Εθνική Επέτειο μίλησε η διευθύντρια του Γυμνασίου Νέου Φαλήρου Μαρία Δημουλέα, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παιάνιζε η Φιλαρμονική του δήμου Πειραιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: