Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο στον Πειραιά

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 02/04/2023

Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής την ομώνυμη κεντρική πλατεία με πλήρη επισημότητα

|> Με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στον Πειραιά. Ο περιφερειάρχης Αττικής ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης αναφέρθηκε στη σημαντική προσωπικότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου και στο ισχυρό αποτύπωμα που έχει αφήσει στην ιστορία της χώρας μας.

Στη συνέχεια συνεχάρη τον Δήμο Πειραιά και την αδελφότητα Κρητών Πειραιά ‘’Η Ομόνοια’’, οι οποίοι συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση ‘’Μνήμης και τιμής για τον πολίτη και πολιτευτή Ελευθέριο Βενιζέλο’’.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ,

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ομώνυμη πλατεία μπροστά από τον ανδριάντα του Εθνάρχη (σταθμός Μετρό Δημοτικό Θέατρο) ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερείας Κρήτης, του ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά, του εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών ‘’Ελευθέριος Βενιζέλος’’.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Πειραιά στον ανδριάντα του  Ελ. Βενιζέλου.

 

Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Αττικής, μεταξύ άλλων, είπε:

«Τιμούμε τη μνήμη του Ελευθέριου Βενιζέλου μιας ηγετικής προσωπικότητας που άφησε τη σφραγίδα του στην ελληνική ιστορία. Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, συλλογικοί και αναπτυξιακοί φορείς συνεργαζόμαστε προκειμένου να αναδειχθούν τα αποτυπώματα της παρακαταθήκης ιστορικών προσωπικοτήτων του τόπου μας οι οποίες συνέβαλλαν με τις αξίες και τα ιδανικά τους στην ισχυροποίηση της χώρας μας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, οι βουλευτές Πειραιά Νόνη Δούνια, Γιάννης Μελάς, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος της αδελφότητας Κρητών Πειραιά ‘’Η Ομόνοια’’ Θ. Τσόντος, η πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης Ρ. Βασιλάκη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Εμ. Πατεράκης, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων κ.ά..

> Μετά την ολοκλήρωσή της ακολούθησε μουσικοχορευτικό αφιέρωμα και κρητικό κέρασμα. Βίντεο: https://youtu.be/BPfU9zNg7No

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: