Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιμνημόσυνη δέηση για τον τελευταίο αυτοκράτορα

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 01/06/2020

Εκδήλωση στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου εν όψει της 567ης “μαύρης” επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

|> Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρευρέθηκε χθες στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε εμπρός στον ανδριάντα του τελευταίου αυτοκράτορα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην πλατεία Μητροπόλεως, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών καθηγητή Ν. Ουζούνογλου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης των 567 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (29 Μαΐου 1453).

Στην τελετή παρευρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη και στεφάνι εκτός από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη κατέθεσε στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Σκιαδάς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Τιμούμε σήμερα τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, έναν άξιο άνδρα, έναν ήρωα που υπερασπίστηκε την πατρογονική γη με απαράμιλλο θάρρος, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο για όλες τις γενιές που ακολούθησαν. Χρέος μας είναι να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη όχι μόνο κάθε χρόνο σε αυτή τη θλιβερή επέτειο, αλλά συνεχώς. Καθήκον μας είναι επίσης να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό όλων των Σωματείων και Συλλόγων Κωνσταντινουπολιτών με στόχο τη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεών τους όπως και να συμβάλλουμε στη διαφύλαξη της ιστορίας τους, απέναντι σε κάθε πρόκληση. Θα είμαστε στο πλευρό τους». 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: