Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση “Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας” για την ιστορία Πόρου και Τροιζηνίας

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 29/08/2016

Παρουσία Χατζηπέρου

Στα «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας» που για πρώτη φορά διοργάνωσε ο δήμος Πόρου, παρευρέθηκε και εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη τον δήμο Πόρου για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία συμβάλλει στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην ανάδειξη της ιστορικότητας του νησιού του Πόρου και της Τροιζηνίας, όπου ο Ιωάννης Καποδίστριας έμεινε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης, δημιούργησε τον πρώτο Ναύσταθμο του Ελληνικού Κράτους, τον πρώτο τακτικό στρατό και συναντήθηκε με τους πρέσβεις των τότε μεγάλων δυνάμεων όπου ελήφθησαν σοβαρές αποφάσεις για την έκταση και τα σύνορα του πρώτου ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

Ο αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε ώστε οι δήμοι Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων να ενταχθούν στο Δίκτυο Καποδιστριακών Δήμων, σύμφωνα με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων παρευρέθηκε την Παρασκευή, στην παράδοση-παραλαβή των καθηκόντων των διοικητών του Κ.Ε. Πόρος. Κατά τον χαιρετισμό του, είπε ότι το Ναυτικό, ο Πόρος και ιδιαίτερα το Κ.Ε. Πόρος είναι παραδοσιακά στενά συνδεδεμένα και συνεχάρη τον απερχόμενο διοικητή γιατί συνέχισε αυτή την όμορφη παράδοση. Καλωσόρισε δε, τον καινούργιο διοικητή και του ευχήθηκε να συνεχίσει αυτή την παράδοση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: