Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια προσφυγιάς (Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη)

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 28/03/2024

‘’Από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Συνθήκη της Λωζάννης’’ (29,30,31/3) στην Ιωνίδειο 

|> Τριήμερο τιμητικών εκδηλώσεων μνήμης με θέμα : «100 χρόνια προσφυγιάς: «Από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Συνθήκη της Λωζάννης» θα πραγματοποιηθεί στις 29,30 και 31 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. τα χορευτικά συγκροτήματα των συνδιοργανωτών θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες και το Σάββατο 30 Μαρτίου η θεατρική ομάδα ‘’Σίπυλος’’ ανεβάζει έναν 5λεπτο μονόλογο ‘’Όλα Καλά’’ από την Πόπη Σπανάκου σε κείμενο και σκηνοθεσία Αντώνη Παπαδόπουλου. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας ‘’1922’’ του Ν. Κούνδουρου με επιμέλεια παρουσίαση Κώστα Σαμάντη.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου από τις 10:15 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με τις εξής θεματικές: Η Μικρασιατική Εκστρατεία, Γενοκτονία, Η εγκατάσταση των προσφύγων, Συνθήκη Λωζάννης και γεωπολιτική συγκυρία.

Συνδιοργανωτές: Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, Δροσουλίτες, Κρητικό Σωματείο, Ένωση Μαγνησίας Μικράς Ασίας, Ένωση Ποντίων Νικαίας- Κορυδαλλού, Ένωση των Απανταχού Μανιατών, Νέα Σινασός, Καππαδοκικό Σωματείο, Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων, Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής και Σύνδεσμος Επιστημόνων Πειραιώς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: