Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τσαμαδού – Αλκιβιάδου: Ένα σταυροδρόμι με… ιστορία!

Χωρίς κατηγορία στις 19/01/2020

Εκεί όπου η κυκλοφορία… ρυθμίζεται από κάδους σκουπιδιών και η ορατότητα είναι ανύπαρκτη

Τ/Π |> Τελικά η Τσαμαδού δεν λέει να… συμμορφωθεί και χρόνια τώρα δεν… σέβεται πεζούς και αυτοκίνητα, αφού προκαλεί αλλεπάλληλα ατυχήματα, στη συμβολή της με την Αλκιβιάδου. Τη μιά γίνονται ψιλοσυγκρούσεις ΙΧ, την άλλη σφοδρές συγκρούσεις οχημάτων και προ ημερών (07/01/2020) είχαμε μεσημεριάτικα τροχαίο με θύμα έναν διαβάτη!Όπως γράφτηκε στην koinoniki.gr ο πεζός χτυπήθηκε από λεωφορείο της γραμμής “218”, ο οδηγός συνελήφθη και η Τσαμαδού μπλόκαρε για αρκετή ώρα…

Το “περιστατικό” ανήκει πια στο παρελθόν, ο οδηγός του λεωφορείου θα λογοδοτήσει και κάποιοι άλλοι θα… σφυρίζουν! Κι αυτοί οι “κάποιοι άλλοι” είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν και όσα θα συμβούν στο “αμαρτωλό” σταυροδρόμι των οδών Τσαμαδού και Αλκιβιάδου.

Η υπόθεση των ατυχημάτων στο εν λόγω κεντρικό σημείο του Πειραιά, είναι παλιά “ιστορία” και χρονολογείται από το 2014, όταν κάποια “αστροπελέκια”, άλλαξαν τη θέση των κάδων, με αποτέλεσμα στη νέα θέση που βρίσκονται σήμερα να εκμηδενίζεται σχεδόν η ορατότητα, αφού έχουν τοποθετηθεί σε εντελώς ακατάλληλο σημείο.

Όπως δείχνει η πρώτη φωτογραφία το Ιούλιο του 2014 οι κάδοι ήταν τοποθετημένοι στο ίδιο επικίνδυνο σημείο και επειδή παρεμπόδιζαν την ορατότητα μεταφέρθηκαν τον Αύγουστο του 2014 σε σημείο όπου υπήρχε ορατότητα και για διερχόμενα από την Αλκιβιάδου αυτοκίνητα προς την Τσαμαδού, αλλά και αυτά της Τσαμαδού είχαν ορατότητα προς την Αλκιβιάδου. Τουλάχιστον αυτά μαρτυρεί ο χάρτης της Google…

Ιούλιος 2014

Αύγουστος 2014

Όμως όλως… παραδόξως οι κάδοι πολύ σύντομα μεταφέρθηκαν πάλι στο επικίνδυνο σημείο, παρά το γεγονός ότι ορατότητα δεν υπάρχει ούτε από την Τσαμαδού, ούτε κι από την Αλκιβιάδου, απ’ όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να ξεμυτίσει ένα αυτοκίνητο.

Προβάλλοντας το προαναφερθέν τροχαίο η koinoniki.gr δίνει σημασία στο γεγονός ότι “η οδός Τσαμαδού είναι ακατάλληλη για διέλευση λεωφορείων” και γράφει:

«Για μία κόμη φορά, διαπιστώνουμε ότι η οδός Τσαμαδού είναι ακατάλληλη για διέλευση λεωφορείων. Σήμερα το μεσημέρι (13.40), σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο της γραμμής “218”, το οποίο χτύπησε πολίτη! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του λεωφορείου ήρθε σε επαφή με διερχόμενο πεζό, με τον τελευταίο να διακομίζεται στο νοσοκομείο, ενώ ο οδηγός συνελήφθη επί τόπου και το λεωφορείο έμεινε στη μέση του δρόμου. Ακολούθησε κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς από το συγκεκριμένο δρόμο διέρχονται 10 λεωφορειακές γραμμές και τα οχήματα περίμεναν πίσω!».

Από την πλευρά του ο Τ/Π με τις κατά διαστήματα αλλεπάλληλες αναρτήσεις του, δημοσιοποιούσε το πρόβλημα για την επικινδυνότητα που παρουσιάζει αυτό το σταυροδρόμι, αλλά ουδείς έδειχνε να συγκινείται. Η αδιαφορία στο αποκορύφωμά της! Σε κάποιες από τις αναρτήσεις του ο Τ/Π, σημείωνε: (Κλικ στις ημερομηνίες)

  • Στις 18/3/2016: “Στην περίπτωση που γίνεται αντιληπτό το συγκεκριμένο πρόβλημα, ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει κάποια ευαισθητοποίηση των αρμοδίων και πως θα προβούν στις δέουσες ενέργειες, ώστε από σήμερα να μην μπορεί να κατηγορηθεί κανείς για… έλλειψη παρατηρικότητας! Και υπ΄όψιν, τέτοιου είδους περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλα σημεία του πειραϊκού κέντρου. Ίδωμεν… Και τώρα τι γίνεται; Πώς μοιράζεται η υπαιτιότητα; Μόνον μεταξύ των δύο οδηγών, ή μήπως πρέπει να υπάρχουν και άλλοι υπαίτιοι, όπως π.χ. εκείνοι οι αρμόδιοι που βλέπουν και αδιαφορούν; Λέμε…“.
  • Στις 24/03/2016: “Μέχρι στιγμής, ουδείς αρμόδιος έδειξε το παραμικρό σχετικό ενδιαφέρον, εκτός και εάν οι υπηρεσίες του κτηρίου της πλατείας Κοραή, δίνουν σημασία μόνον σε όσα τους γίνονται γνωστά από την διαδικτυακή εφαρμογή “Pireapp” ή την τηλεφωνική γραμμή 15510…”
  • Στις 26/9/2017: “Τελικά, ποιός επιτέλους θα αναλάβει την ευθύνη για να τακτοποιηθεί το πρόβλημα με τη συμβολή των οδών Τσαμαδού και Αλκιβιάδου; Εκτός και αν περιμένουμε κάποιο πιό σοβαρό τροχαίο, για να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι. Αλλά θα είναι κάπως αργά…“.

Αν και πέρασαν πάνω από δέκα ημέρες από το “περιστατικό” με τον τραυματισμό στην Τσαμαδού και όμως ακόμη δεν έχει επιδειχθεί κάποιο ενδιαφέρον.

Εάν ανατρέξουμε σε άλλου είδους “περιστατικά” που έχουν συμβεί στον Πειραιά ή που συνεχίζουν να συμβαίνουν και δούμε τη σημασία που έδωσαν ή που δίνουν οι πολίτες, τότε θα γίνει αντιληπτό γιατί αυτά αντιμετωπίζονται τόσο… ψύχραιμα από τους ιθύνοντες. Είναι τόση η αδιαφορία των πολιτών, που δύσκολα πλέον αποφασίζει κάποιος να καταγράψει συμβάντα και γεγονότα που θίγουν αυτόν τον ίδιο τον πολίτη. Δυστυχώς, είναι μία πικρή αλήθεια…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: