Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα, αύριο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 29/11/2015

Με συμμετοχή της ΚΟΑ 

Η μουσική είναι ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι. Ξεκινώντας από την σχολική ηλικία. Σε σχετικές έρευνες τα παιδιά που πήραν μαθήματα μουσικής,  υπερείχαν σε σχέση με τους συνομήλικους τους στην ικανότητα μνήμης καθώς και σε μη μουσικές ικανότητες, όπως η γλωσσική ικανότητα και τα μαθηματικά. Άραγε, σε πόσα παιδιά, όμως, δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλία…

Με αυτό το σκεπτικό το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και το Φεστιβάλ «Συμφωνία Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού» συνεχίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία του Πειραιά, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά (Δευτέρα 30/11 στις 10 το πρωί) σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Δερβενακίων 106, Μανιάτικα Πειραιά) ένα πρόγραμμα που διατρέχει την Ιστορία της Μουσικής.

Με λίγα λόγια και πολλή μουσική το τρίο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (Μαρίνα Χαραλαμπίδου – βιολί, Νίκος Μάνδυλας – βιόλα, Βάνια Παπαπαδημητρίου – τσέλλο) θα ταξιδέψει τα παιδιά από το menuetto μέχρι το tango!

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: