Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η ανατολική ακτή των ΗΠΑ απειλείται από τον Φλόρενς

ΚΟΣΜΟΣ στις 12/09/2018

Στο “πόδι” Βόρεια Καρολίνα, Νότια Καρολίνα, Βιρτζίνια και Μέριλαντ

|>Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί η Βόρεια Καρολίνα, η Νότια Καρολίνα, η Βιρτζίνια και το Μέριλαντ, εν όψει της έλευσης του τυφώνα Φλόρενς, που απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ήδη οι αρχές της Βόρειας Καρολίνας διέταξαν τις πρώτες εκκενώσεις στο νησί Χατέρας και απομάκρυνση των κατοίκων από άλλες περιοχές της τουριστικής παράκτιας περιοχής Άουτερ Μπανκς.

Ο τυφώνας που κινείται με ταχύτητα 220 χλμ την ώρα αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο την Πέμπτη και έτσι το NHC κάλεσε τις αμερικανικές νοτιοανατολικές πολιτείες και τις κεντρικές των παράκτιων περιοχών του Ατλαντικού να παρακολουθούν την πορεία του.

Η Πολιτεία της Βιρτζίνια κάλεσε τους πολίτες της να ετοιμαστούν για τον μεγαλύτερο τυφώνα που θα την πλήξει εδώ και δεκαετίες. “Αν και είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία του τυφώνα Φλόρενς, οι περισσότερες μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για εν δυνάμει σοβαρές συνέπειες για τη Βιρτζίνια, υπό τη μορφή κυμάτων καταιγίδας, καταστροφικών πλημμυρών στην ξηρά, σφοδρών ανέμων και πιθανόν διακοπής της ηλεκτροδότησης σε μεγάλη κλίμακα“, προειδοποίησε ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ. Όμως, περισσότερο και από τους σφοδρούς ανέμους, οι τοπικές αρχές φοβούνται τις πλημμύρες που μπορεί να προκαλέσουν κατολισθήσεις. “Να θυμάστε, ποτέ να μην οδηγείτε σε πλημμυρισμένους δρόμους“, προειδοποίησε.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ κάλεσε τους πολίτες να ετοιμαστούν από τώρα για ενδεχόμενες συνέπειες από το πέρασμα του Φλόρενς.

Ο ομόλογός του της Νότιας Καρολίνας Χένρι ΜακΜάστερ απηύθυνε παρόμοια προειδοποίηση αφότου κήρυξε το Σάββατο κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Πολιτεία του κρίνοντας ότι “ο τυφώνας είναι πάρα πολύ ισχυρός και η πορεία του πάρα πολύ αβέβαιη για να πάρεις τον μικρότερο ρίσκο“. Ήδη από χθες έχει κλείσει το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: