Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ποιός ξέρει άραγε ποιά είναι η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία…

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 29/05/2022

Εκτός της Άλωσης της Πόλης από τους Οθωμανούς και τις λεηλασίες και κλοπές που είχαν προηγηθεί από δυτικής πλευράς, οι παπικοί έκαναν και… πλιάτσικο στην ονομασία της Αυτοκρατορίας, που την ονόμασαν “Βυζαντινή” – εντελώς αυθαίρετα!

Τ/Π |> Πριν 569 χρόνια έπεσε η Κωνσταντινούπολη και οι “Δυτικοί” χάρηκαν ιδιαίτερα που έγινε παρελθόν η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία – το αποτέλεσμα μίας προσπάθειας που ξεκίνησαν πριν διακόσια χρόνια οι  οι παπικές ορδές και ολοκλήρωσαν οι Οθωμανοί το 1453.

Σαν σήμερα ήταν η “αποφράς ημέρα”, όπου το λεγόμενο “Βυζάντιο” και η Ρωμιοσύνη έμπαιναν στον Μεσαίωνα και η Δύση με τα κλοπιμαία από το πλιάτσικο στην Πόλη και με μαγιά τον Ελληνικό Πολιτισμό, άρχισε να χτίζει την Αναγέννηση…

Η πτώση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δεν ήταν αρκετή για να ικανοποιηθεί ο προς ανάπτυξη δυτικός “πολιτισμός” και γι’ αυτό τον λόγο, αρκετά χρόνια μετά την Άλωση του 1453, άρχισαν να σκέπτονται ότι πρέπει να γίνει παρελθόν και η ονομασία της Αυτοκρατορίας, σαν πρώτο βήμα για να φτιάξουν την Ιστορία στα μέτρα τους.

Οι Άγγλοι και οι Γερμανοί δεν έδειξαν ότι είχαν και τόσο μεγάλο πρόβλημα στην ονομασία “Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ενώ οι Γάλλοι προσβλέποντας να δημιουργηθεί μία… Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, επέμειναν στην αλλαγή ονοματοδοσίας και τους ήρθε βολική -σε όλους- η πρόταση ενός παπικού μοναχού να πάρει η Αυτοκρατορία το όνομα του Βυζαντίου– της τοποθεσίας όπου χτίστηκε η Βασιλεύουσα! Υπ’ όψιν, ότι ούτε καν θέλησαν να ονομαστεί Ρωμανία και για να είναι σίγουροι την ονομασία αυτή την “φόρεσαν” στη Δακία τη σημερινή Ρουμανία!

Έτσι μας προέκυψε το “Βυζάντιο”, οι “Βυζαντινοί” και τα όποια “βυζαντινά”. Μία επωνυμία που δεν γνώριζε ουδείς εντός ή εκτός της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας! Και ουδείς δείχνει να ενοχλείται. Τίποτε δεν είναι τυχαίο για τα… “μεταβυζαντινά” χρόνια που έζησε ο τόπος, όπως και τίποτε δεν θα είναι μοιραίο για ό,τι μέλλει να συμβεί…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: