Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ελλείψει στοιχείων δεν θα δικαστεί ο χρηματιστής “Pete the Greek”

ΚΟΣΜΟΣ στις 05/08/2015

Παρά τρίχα γλίτωσε τη δίκη για το σκάνδαλο του διατραπεζικού επιτοκίου Libor ο Έλληνας χρηματιστής, Παναγιώτης Κουτσογιάννης, γνωστός στους τραπεζικούς κύκλους και ως “Pete the Greek»”.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το δικαστήριο απέρριψε την εισήγηση των βρετανικών αρχών, η οποία προέβλεπε την δίκη του Έλληνα χρηματιστή, ο οποίος εργαζόταν επί σειρά ετών στην UBS.
Ο Παναγιώτης Κουτσογιάννης, βάσει της εισήγησης των βρετανικών αρχών, εμπλεκόταν στο σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor. Ως εκ τούτου, πρότειναν στην αρμόδια δικαστική επιτροπή, ο Έλληνας να κάτσει στο σκαμνί του δικαστηρίου, όπως ακριβώς έγινε και με τον Τομ Χέινζ, ο οποίος χθες καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης.
Όμως, οι δικαστικές αρχές απέρριψαν τη σχετική εισήγηση, καθώς αποτίμησαν ως ανεπαρκή τα διαθέσιμα ενοχοποιητικά στοιχεία.
Σημειώνεται, ότι η έρευνα των βρετανικών αρχών για το σκάνδαλο του Libor διήρκεσε τουλάχιστον επτά χρόνια, με το συνολικό ύψος των προστίμων που «μοιράστηκαν» στις τράπεζες να ανέρχεται σε 9 δισ. ευρώ.
Η καταδίκη του Τομ Χέινζ ήταν η πρώτη δικαστική απόφαση, η οποία στρέφεται εναντίον μεμονωμένου χρηματιστή.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: