Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εντυπωσιακή τοιχογραφία, στα 35ο & 36ο Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 21/03/2024

Δράση της ομάδας ‘’UrbanAct’’ με χορηγό την εταιρεία χρωμάτων“Flame by Cosmos Lac”

|> Μια ακόμη εντυπωσιακή τοιχογραφία φιλοτεχνήθηκε από την UrbanAct στον Δήμου Πειραιά. Είναι αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος και τη ‘’Μητέρα Γη’’ και η νέα τοιχογραφία κοσμεί τα 35ο & 36ο Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, ομορφαίνοντας το κτίριο και την περιοχή.

Η ξεχωριστή τοιχογραφία εντάσσεται στο πρόγραμμα ‘’Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια’’, που έχει σκοπό να μεταμορφώσει τις προσόψεις σχολικών συγκροτημάτων, περνώντας παράλληλα μηνύματα για ζωτικής σημασίας περιβαλλοντικά θέματα.

Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν τέσσερις καλλιτέχνες από τη Βραζιλία, οι οποίοι ήρθαν για πρώτη φορά στη χώρα μας και επιμελήθηκαν το έργο, αφιερωμένο στη ‘’Μητέρα Γη’’, υπενθυμίζοντας την οικουμενικότητα των προβλημάτων.

Πρόκειται για τους Carlos Zornitta, Zion, Fhero & Isaac de Jesus, φιλοξενούμενοι της εταιρείας χρωμάτων σπρέι “Flame by Cosmos Lac”, που είναι ο αποκλειστικός χορηγός της δράσης.

Για το 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια’’, θα φιλοτεχνηθούν τοιχογραφίες σε 4 ακόμα σχολικά κτίρια της πόλης, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σημειώνεται ότι, το 35ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, βρίσκεται στην περιοχή παρέμβασης του Ευρωπαϊκού Έργου “euPolis”, που υποστηρίζει μια Ολοκληρωμένη Μεθοδολογία Αστικού Σχεδιασμού για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών.

Για την UrbanAct

Η UrbanAct για πάνω από είκοσι χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της στα σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που ανακαινίζουν αισθητικά τους χώρους, εκπέμπουν μηνύματα, ομορφιά και αισιοδοξία, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους για τη γνώση, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: