Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Μίκης δηλώνει: “Οι εχθροί μου έχουν γίνει παρελθόν…

ΕΛΛΑΔΑ στις 10/03/2019

…ενώ εγώ δεν είμαι μόνο παρών, αλλά μπορώ να κοιτάζω με σιγουριά και προς το μέλλον!”…

Δημ. Κωνσταντάρας |> Ένας άνθρωπος- σελίδα της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, ο Μίκης Θεοδωράκης παραμένει για 14η ημέρα σήμερα, Παρασκευή, νοσηλευόμενος στο Ιατρικό Κέντρο. Και φυσικά, τη δύσκολη αυτή πορεία του διάσημου μουσικοσυνθέτη αλλά και αγωνιστή της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, συνοδεύουν οι ευχές ολόκληρου του Ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως κομματικών δεσμεύσεων και πεποιθήσεων. Όπως ανέφερε η επίσημη ενημέρωση από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας του Μίκη Θεοδωράκη δόθηκε στην δημοσιότητα το μεσημέρι της Πέμπτης, 7 Μαρτίου και αναφέρει:

«Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την 26η Φεβρουαρίου 2019, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής. Ετέθη σε ενδοφλέβιο φαρμακευτική αγωγή και συνεχίζει νοσηλευόμενος». Αργότερα υπήρξαν πληροφορίες πως ο Μίκης Θεοδωράκης πρόκειται να χειρουργηθεί ώστε να τοποθετηθεί βηματοδότης, κάτι που όμως διαψεύσθηκε από το νοσοκομείο.

Στην μακρά δημοσιογραφική μου πορεία, ο Μίκης Θεοδωράκης μου έδωσε , τότε που είχε δημιουργήσει το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών «Σπίθα», μία και μοναδική συνέντευξη, τον Απρίλη του 2011 για το περιοδικό Crash. Αφορμή ήταν μια  συγκλονιστική , ζωντανή συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 που είχε δημιουργήσει τεράστια ερωτηματικά στους πολίτες. Και το σπουδαιότερο; Πώς ήταν δυνατόν τα ΜΜΕ  να είναι – κατά δήλωση του ιδίου- «κλειστά» γι’ αυτόν; Τι προσπαθούσαν να αποφύγουν; Τί -ενδεχομένως- φοβόντουσαν ; Και πώς αντιδρούσε ένας άνθρωπος που αψήφησε τους Γερμανούς και τη χούντα;

Με τις θερμές μου ευχές να αποκατασταθεί η υγεία του και να τον ξαναδούμε να συμμετέχει με το σφρίγος και την ορμή εφήβου σε συγκεντρώσεις Εθνικού περιεχομένου, μεταφέρω στο meallamatia.gr  μερικά πολύ σημαντικά αποσπάσματα. Με πρώτη την απάντησή του στο ερώτημα για τον αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ:

  1. Από το 1950 έως σήμερα όλοι λένε σε όλους ψέματα στον ελληνικό λαό, ο καθένας φυσικά για τους δικούς του λόγους. Παράλληλα ζούσαμε μέσα σε ένα καθεστώς ουσιαστικής υποτέλειας και οικονομικής εξάρτησης. Επομένως αυτό που φοβούνται οι κρατούντες είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και ακριβώς γι’ αυτό όπως λέτε κι εσείς αψήφησα τους Γερμανούς και τη Χούντα, γιατί διέθετα δύο στοιχεία που λείπουν σήμερα: Θάρρος και αντικειμενικότητα. Δηλαδή βλέπω και λέω τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, ενώ το Σύστημα και οι Εξουσιαστές κάνουν τα πάντα για να τα κρύψουν από τον λαό μας. Φυσικά στα ερωτήματα που έθεσα κι που θέτω -ερωτήματα ζωτικής σημασίας- δεν πήρα ως τώρα από πουθενά απάντηση, γεγονός που δείχνει τον πανικό των κρατούντων, γιατί για πρώτη φορά ίσως τους έκανα να καταλάβουν ότι παίζουν με τη φωτιά.
  2. Η σημερινή παράδοση της εθνικής μας αυτοτέλειας από την κυβέρνηση στους ξένους αποτελεί την φυσική κατάληξη της ουσιαστικής παράδοσης της χώρας από το 1950 από το θρόνο και τους αστούς πολιτικούς στον απόλυτο έλεγχο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τελικά αφού μας κυβέρνησαν επί 60 χρόνια από το παρασκήνιο, αποφάσισαν να αναλάβουν οι ίδιοι τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας.
  3. Ο μέσος Έλληνας υποχωρεί, υποχωρεί, έως ότου νοιώσει ότι τον έχουν κολλήσει στον τοίχο. Οπότε γίνεται ή ραγιάς ή ήρωας. Ο κάθε λαός κοιτά το συμφέρον του, εκτός από τον Ελληνικό! Φίλοι δεν υπάρχουν παρά μόνο αν έχουν να κερδίσουν κάτι από εμάς. Η υπεράσπιση της πατρίδας, που είναι το πρώτο μας καθήκον, μας δίνει το δικαίωμα και την δύναμη να πείσουμε τους Έλληνες ότι κάθε είδους αντιθέσεις που αυτή τη στιγμή τον χωρίζουν, θα πρέπει να παραμεριστούν, φτάνει να συμφωνούν ότι το παρόν Σύστημα και οι ξένοι που το στηρίζουν είναι εχθροί της πατρίδας και ότι είμαστε ώριμοι ως λαός να αυτοκυβερνηθούμε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας.
  4. Ο ελληνικός λαός συνήθως γίνεται με τους κακούς χειρότερος, ενώ με τους καλούς καλλίτερος. Αυτό τουλάχιστον μας διδάσκει η ιστορία μας. Όταν επί 60 χρόνια κάθονται πάνω στην πλάτη του με το έτσι θέλω οι κάκιστοι, ήταν μοιραίο να θελήσει να ξεπεράσει τα βασικά τους χαρακτηριστικά και να γίνει χειρότερος απ’ αυτούς.
  5. Μας λείπει το μέσον της προβολής. Εγώ που έχω γνωρίσει συνεχείς αποκλεισμούς και απαγορεύσεις, δεν συνάντησα ως τώρα μεγαλύτερη και ισχυρότερη προσπάθεια φίμωσης από το σύνολο των ελεγχομένων ΜΜΕ. Πολεμάμε όπως οι 300 του Λεωνίδα υπό σκιάν. Γεγονός που το θεωρώ φυσιολογικό, δεδομένης της πρόθεσής μας να τους χτυπήσουμε κάποτε μετωπικά, για να καθαρίσει ο τόπος. Δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αποκλεισμός και δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να σας πω με υπερηφάνεια ότι όλοι οι εχθροί μου, με κορυφαία περίπτωση την χούντα- έγιναν παρελθόν, ενώ εγώ δεν είμαι μόνο παρών αλλά μπορώ να κοιτάζω με σιγουριά και προς το μέλλον!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: