Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μεγάλος Παγκαρπαθιακός Εορτασμός αύριο στην Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 23/11/2019

Εν όψει των 75 χρόνων από την Επανάσταση και Απελευθέρωση της Καρπάθου (Οκτώβριος 1944)

|> Αύριο Κυριακή 24/11 (10:45 πμ) στον ΙΝ του Αγίου Γεωργίου Καρύτση θα γίνει δοξολογία, εν όψει του πανηγυρικού εορτασμού, για την 75η Επέτειο της Επανάστασης-Απελευθέρωσης της Καρπάθου (Οκτώβριος 1944).

Ο παγκαρπαθιακός εορτασμός, οργανώνεται από τον Σύλλογο των Απανταχού Καρπαθίων (πρόεδρος ο καθ. Χειρουργικής του ΕΚΠΑ Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός) και θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Καρπάθου-Κάσου κ. Αμβρόσιος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Ακολούθως, στις 11:15 π.μ. θα ξεκινήσει πομπή με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων από την πολιτική ηγεσία, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και δωδεκανησιακούς και καρπαθιακούς φορείς.

Στις 11.45 π.μ. στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής θα πραγματοποιηθεί η κύρια εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή με θέμα ομιλίας «Το μήνυμα του Επαναστατικού Κινήματος της Καρπάθου στη διαμόρφωση των Ε.Δ. ως πυλώνα ισχύος και ασφάλειας στο σύγχρονο γεωπολιτικό γίγνεσθαι της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει στο μουσικό μέρος ο Όμιλος Καρπαθίων Νέων και οι Νέοι της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου “Η Δήμητρα”, ενώ το χορευτικό μέρος με χορούς της Καρπάθου θα καλύψουν το παιδικό χορευτικό του Συλλόγου Απεριτών “Η Ομόνοια” και της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου “Η Δήμητρα”.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Καρπαθιακών Σωματείων της Αττικής και με τη στήριξη του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: