Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εξάχορδες από τη Χίο και τη Νίκαια, ξάφνιασαν στις συναυλίες του Παρνασσού

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 21/07/2016

Μοναδικές κριτικές

Δύο πρωτοεμφανιζόμενες ορχήστρες στον Παρνασσό, “έκλεψαν” τις εντυπώσεις στις συναυλίες της εκεί Κιθαριστικής Ακαδημίας που διεξήχθησαν στο Αγρόκτημα “Αμφίκαια”, στην Αμφίκλεια. Πρόκειται για την Κιθαριστική Ορχήστρα Χίου, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Αγιάσογλου, με σολίστ τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, με δισκογραφία στην Sony Classical, Στέλιο Γκόλγκαρη και την Κιθαριστική Ορχήστρα Νίκαιας, υπό την διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη, με τους νεαρούς βιρτουόζους νεαροί βιρτουόζοι, Γιώργο Γκόλγκαρη, Γιώργο Κολοβό και Γιάννη Μποκέα.

Ακούστηκαν έργα των Teleman, Rota, Piazzolla και Χατζιδάκι, ενώ απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές.

Τις εκδηλώσεις της Ακαδημίας, που συμπεριελάμβαναν τα πάντα (σεμινάρια, συναυλίες, διαλέξεις, διαγωνισμούς), παρακολούθησαν πάνω από 100 κιθαριστές από όλο τον κόσμο, ενώ συμμετείχαν ακόμη, το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical, Stelios & Vassilis, ο διεθνούς φήμης σολίστ, Παύλος Κανελλάκης, οι κιθαριστικές ορχήστρες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, Νίκαιας υπό την διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη και Καλλιθέας υπό την διεύθυνση του Γιάννη Μποκέα.

Ξεχωριστή η παρουσία του Βαγγέλη Μπουντούνη και της σολίστ Μάρως Ραζή που έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ακαδημίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: