Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μαραθώνιος επαφών του νέου δ.σ. του ΕΟΑΕΝ με Κουντουρά, Γιαννέλη κ.ά. θεσμικούς φορείς

ΕΛΛΑΔΑ στις 25/04/2018

Αρωγός το υπ. Τουρισμού

|> Με μία σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς άρχισε τις δραστηριότητες του το νέο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) αρχής γενομένης από εκείνη με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο και τον ΕΟΑΕΝ εκπροσώπησαν o πρόεδρος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, και οι Νίκος Ρεϊζάκης, Β’ αντιπρόεδρος, Δημήτρης Συξέρης, οικονομικός επόπτης και Εμμανουήλ Ζερβάκης, μέλος. Στη συνάντηση συμμετείχαν η γ.γ. Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα και η αντιπρόεδρος του δ.σ. του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου.

Συζήτησαν για το πλαίσιο συνεργασίας του υπουργείου και του ΕΟΑΕΝ με την υπουργό να τονίζει ότι «ο τουρισμός ως εθνική υπόθεση αποτελεί ένα από τα κεντρικά σημεία της κυβερνητικής στρατηγικής». Χαρακτήρισε κεντρικό πόλο της πολιτικής του υπουργείου το τρίπτυχο «στρατηγική, έλεγχος και νομοθετική διαδικασία» και στάθηκε στην έμφαση που αυτό δίνει στον θεματικό Τουρισμό για την τόνωση της τοπικής αγοράς και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας συνολικά, σε κάθε νησί επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει σε αυτήν την κατεύθυνση ο ΕΟΑΕΝ και τα επιμελητήρια που εκπροσωπεί.

H υπουργός συμφώνησε με την επισήμανση του πρόεδρου του ΕΟΑΕΝ τονίζοντας: «Σε ό,τι αφορά την επιμελητηριακή κοινότητα είναι θεμελιώδης και μονόδρομος αποτελεσματικής πρακτικής η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους, οι οποίοι και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στα τουριστικά αναπτυξιακά τους προγράμματα τις θέσεις, τις δράσεις, τις προτάσεις των επιμελητηρίων σε αγαστή συνεργασία με το σύνολο των τουριστικών και αναπτυξιακών φορέων και τον ιδιωτικό τομέα. Σε αυτή την προσπάθεια το υπουργείο θα είναι αρωγός για την δυναμική προώθηση και προβολή τους στις διεθνείς αγορές».

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΕΟΑΕΝ συναντήθηκε με τον γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη, όπου έγινε μία συζήτηση σχετικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ ενημέρωσε τον γ.γ. για τις ενέργειες και δράσεις που έχει προγραμματίσει ο όμιλος για το καίριο αυτό ζήτημα. Ο κ. Γιαννέλλης, επεσήμανε ότι η γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής θα είναι αρωγός σε αυτές τις δράσεις του ΕΟΑΕΝ και αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την προάσπιση της νησιωτικότητας.

Ακολούθως οι εκπρόσωποι του ΕΟΑΕΝ επισκέφτηκαν το ΕΤΕΑΝ και τον πρόεδρο – διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Γεωργακάκη ο οποίος ανέφερε ότι ενεργοποιήθηκε η δράση «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και την ενίσχυση των επενδύσεων μέσω της παροχής δανείων με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, αφού το μισό κεφάλαιο κάθε δανείου είναι άτοκο, καθώς χρηματοδοτείται από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας υπό τη διαχείριση του ΕΤΕΑΝ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: