Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσημη τραπεζική άδεια λειτουργίας από την ΕΚΤ πήρε η Ν26 (πρώην Number26)

Μέσα σε 18 μήνες!

Η γερμανική FinTech Startup Ν26 (πρώην Number26) μέσα σε 18 μήνες λειτουργίας γιγαντώθηκε δείχνοντας την τεράστια δυναμική των σοβαρών τραπεζικών Startups αλλά και την αλλαγή των χρηματοπιστωτικών συνηθειών μας. Εδώ και λίγες μέρες η N26 είναι κάτοχος επίσημης άδειας λειτουργίας σαν τράπεζα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η N26 ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής, κυρίως πληρωμές και μεταφορές χρημάτων, με βάση έναν κανονικό τρεχούμενο λογαριασμό μέσω App σε συνεργασία με την γερμανική τράπεζα Wirecard. Η συνεργασία αυτή προφανώς δίνει την άμεση δυνατότητα λειτουργίας σε μια Startup αλλά έχει και αρκετούς περιορισμούς ειδικά στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών.

Με την απόκτηση της άδειας η Ν26, η οποία παρεμπιπτόντως άλλαξε το logo και το όνομά της από Number 26 σε N26, πλέον απελευθερώνεται από τους όποιους περιορισμούς και είναι έτοιμη με βάση τη τεράστια δυναμική που έχει αποκτήσει. αυτή τη στιγμή έχει 200.000 πελάτες από επτά ευρωπαϊκές χώρες και με τους ρυθμούς που έχει το νούμερο αυτό θα φτάσει κοντά στους 500.000 μέχρι το τέλος του 2016. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Deutche Bank έχει 26 εκατομμύρια πελάτες.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα υπάρξει μετάβαση όλων των υπαρχόντων πελατών στα νέα δεδομένα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένεται να επιταχυνθεί και η προσθήκη νέων πελατών η οποία αυτή τη στιγμή έχει λίστα αναμονής.

Νέες υπηρεσίες αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους όπως για παράδειγμα μοίρασμα των πληρωμών με φίλων, ενώ σε συνεργασία με άλλες FinTech Startups θα προσφερθούν επενδυτικά προϊόντα, λογαριασμοί ταμιευτηρίου αλλά και δάνεια, πλήρης γκάμα τραπεζικών προϊόντων δηλαδή.

Οι άλλες δυο FinTech Starups με τραπεζική άδεια βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, Atom Bank – Tandem και με τη Mondo να είναι σε αναμονή, αλλά η N26 έχει το πλεονέκτημα ότι είναι η μοναδική τράπεζα που λειτουργεί εντός Ευρωζώνης, ενώ το ενδεχόμενο Brexit μπορεί να αποβεί προβληματικό για τις FinTech τράπεζες του Λονδίνου, περιορίζοντας σημαντικά τον κύκλο εργασιών τους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: