Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η πολιτική διαφήμιση στο ‘’μικροσκόπιο’’ του ΕΚ για περισσότερη δικαιοσύνη και διαφάνεια

ΕU στις 31/01/2023

Αύριο στην Ολομέλεια θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί θέση για αυστηρότερους κανόνες για τις επί πληρωμή πολιτικές διαφημίσεις

|> Με θέμα την πολιτική διαφήμιση αρχίζει το πρώτο διήμερο του Φεβρουαρίου για την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Αύριο 1η Φεβρουαρίου οι ευρωβουλευτές καλούνται στην Ευρωβουλή των Βρυξελλών για να συζητήσουν και να ψηφίσουν τη διαπραγματευτική τους θέση στις συνομιλίες με το Συμβούλιο, σχετικά με αυστηρότερους κανόνες για τις επί πληρωμή πολιτικές διαφημίσεις.

Κατά την αυριανή συζήτηση και την ψηφοφορία της Πέμπτης 2/2 αναμένεται να επιβεβαιωθεί η θέση που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών.

Οι ευρωβουλευτές θα επιδιώξουν να θεσπιστούν δεσμευτικοί κανόνες που θα καταστήσουν τις πολιτικές διαφημίσεις, εντός και εκτός διαδικτύου, σαφώς αναγνωρίσιμες ως τέτοιες.

Θα πρέπει επίσης να είναι ευκολότερο να αποκτηθούν πληροφορίες σχετικά με τον χορηγό, το χρηματικό ποσόν που καταβλήθηκε για τη διαφήμιση, τον τρόπο με τον οποίο ταυτοποιήθηκε το κοινό τής διαφήμισης βάσει προσωπικών δεδομένων, καθώς και τις εκλογές με τις οποίες συνδέονται. Ακόμη θα θεσπιστούν πρόσθετοι κανόνες για τις περιόδους αμέσως πριν από τις εκλογές και τα δημοψηφίσματα.

> Οπτικοακουστικό υλικό: Ευρωπαϊκές εκλογές 2024

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ...

Εξ άλλου, αύριο Τετάρτη 1/2 και μεθαύριο 2/2 στην ατζέντα της Ολομέλειας υπάρχουν και τα θέματα:

Την Πέμπτη, το Κοινοβούλιο θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το σχέδιο διαπραγματευτικής εντολής για συνομιλίες σχετικά τη βελτίωση των συνθηκών για τους εργαζομένους στις ψηφιακές πλατφόρμες.

> Οπτικοακουστικό υλικό: Συνεργατική Οικονομία

Ενόψει της συνόδου στο Κίεβο στις 3 Φεβρουαρίου, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν πώς η ΕΕ μπορεί να στηρίξει περαιτέρω την Ουκρανία να αντιμετωπίσει την ρωσική εισβολή.

> Οπτικοακουστικό υλικό: Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

Σε συζήτηση με την Επιτροπή και τη Σουηδική Προεδρία της ΕΕ, οι ευρωβουλευτές θα αναφερθούν στις προτεραιότητές τους για τη μετανάστευση και το άσυλο πριν την επερχόμενη σύνοδο κορυφής.

> Οπτικοακουστικό υλικό: Άσυλο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: