Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Απάντηση” της πλευράς Καραμανλή περί κ. Γεωργίου και δημοσιονομικού χρέους

ΕΛΛΑΔΑ στις 23/08/2016

Επί του τύπου των ήλων

Καταβάλλεται τεραστία προσπάθεια από συγκεκριμένους οικονομικούς πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους ούτως ώστε η υπόθεση της δικαστικής διερεύνησης του ρόλου της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ υπό τον κ. Γεωργίου να πάρει μια διάσταση τεχνοκρατικής διένεξης για τον τρόπο υπολογισμού δημοσιονομικού του χρέους.

Με οικονομικούς και λογιστικούς όρους όπως swap (ανταλλαγές) και τα ευρωπαϊκά λογιστικά πρότυπα ELS 95 (Ευρωπαϊκό λογιστικό σύστημα) αγνώστους στο ευρύ κοινό μετατρέπεται ένα κατ εξοχήν πολιτικό και οικονομικό ζήτημα σε διένεξη τεχνοκρατών στα πλαίσια του τότε δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση και να γίνουν οριστικά αποδεκτές από τον λαό η αντιλήψεις όπως: «ό,τι έγινε έγινε» «τώρα το θυμήθηκαν;», «μικροκομματικοί καυγάδες» κ.λ.πες αυτού του τύπου ερμηνείες.

Φαίνεται ότι δεν έχουν καθόλου έτσι τα πράγματα διότι διαφεύγει ένα σημαντικό γεγονός από την εικόνα που δεν έχει σχέση με το πώς κυβερνήθηκε η χώρα έως το 2009.

Αλλά αν με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο υπολογισμού του δημοσιονομικού χρέους η χώρα πτώχευσε, χρεοκόπησε, σε μια πολύ βολική στιγμή για κάποιες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι μόνο.

Κυρίως όμως πως και γιατί κάποιοι έβγαλαν τεράστια ποσά από την χρεοκοπία της και αν έχουν σχέση και όφελος με αυτό οι κάθε λογής εμπλεκόμενοι τεχνοκράτες, δημοσιογραφικοί και πολιτικοί παράγοντες.

Έχουμε λοιπόν ένα σοβαρό ζήτημα που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά.

Ο υπό δικαστική έρευνα τέως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και στέλεχος του ΔΝΤ.

Δηλαδή εμπειρότατος τραπεζίτης καταγράφει τα οικονομικά στοιχεία του δημοσίου με διαφορετικό τρόπο από ότι τα κατέγραψε η τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους-το οποίο είναι και ο καθ΄ύλην αρμόδιος φορέας -και εν μέσω εντονοτάτων διαφωνιών συναδέλφων του από το δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ.

Εντάσσει στο χρέος το «πειραγμένo» swap του 2000 και επιβαρύνει την χώρα με 21 δις.

Εντάσσει στο χρέος τις υποχρεώσεις των ΔΕΚΟ 2,5 δισ. παρά το ότι είναι εισηγμένες και μέρος του μετοχικού τους κεφαλαίου είναι ιδιωτικά κεφάλαια μετατρέποντας τις ζημίες τους σε δημόσιο χρέος.

Με αυτό τον τρόπο το δημόσιο χρέος κατά την ΕΛΣΤΑΤ υπό τον κ. Γεωργίου εκτινάσσεται στο 115% του ΑΕΠ .

Ερωτηθείς ο κ. Γεωργίου με δυο λόγια μας είπε ότι αυτός έκανε σωστά και με διαφάνεια την δουλειά του και προφανώς οι συνάδελφοι του στην ΕΛΣΤΑΤ ,η τράπεζα της Ελλάδος, ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Δημοσίου Χρέους) και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους δεν ήξεραν τι τους γίνεται και έπρεπε στελέχη από την η στατιστική υπηρεσία να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους .

Ταυτόχρονα το ΓΑΠικο ΠΑΣΟΚ υπό την επίφαση της εξεταστικής για την ανύπαρκτη υπόθεση των δομημένων ομολόγων στο πόρισμα «νομιμοποιεί» ότι τα swap αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της αξίας των ομολόγων (δανείων) παράσχοντας την αναγκαία πολιτική κάλυψη στους υπολογισμούς του κ. Γεωργίου.

Άλλο εάν το πόρισμα αυτό δεν παρουσιάστηκε στην ολομέλεια της Βουλής λόγω της άρνησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να το ψηφίσουν.

Άλλο αν το πόρισμα αυτό το υπογράφει και η κα Παναρίτη κατά παρέκκλιση της κατάρτισης της ως τραπεζικός και τέως στέλεχος του ΔΝΤ (ναι η σύμβουλος του Βαρουφάκη) παρά το ότι σαφώς γνώριζε ότι ο νόμος, οι τραπεζικοί κανονισμοί, και η κοινή λογική δεν επιτρέπουν τον συνυπολογισμό των swap για το ύψος της αξίας των δανειακών συμβάσεων του δημοσίου.

Ξεθάβουν και τα πορίσματα Ζορμπά* του τέως εισαγγελέα τέως γενικού γραμματέα εξοπλισμών τέως πρόεδρου της αρχής για την νομιμοποίηση εσόδων για ξέπλυμα.

Του περίφημου εκείνου τύπου που τον διευθυντή γραφείου του (τον κ. Κατσή) κατά την περίοδο που ήταν Γ.Γ. Εξοπλισμών τον έχωσαν κατευθείαν στη φυλακή για μίζες.

Είναι εκείνος που το 2007 ανακάλυψε το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων και κατά δήλωση του προκάλεσε τις εκλογές που παραλίγο να ανατρέψουν την κυβέρνηση Καραμανλή.

Αυτός ο κρατικός λειτουργός που δεν αντελήφθη ότι ο διευθυντής του δικού του γραφείου «τα έπαιρνε» έγινε ξαφνικά ειδικός στην οικονομική μηχανική και απεφάνθη -και αυτός επικαλούμενος την διαφάνεια- ότι το Ελληνικό κράτος ψεύδεται εκδίδοντας υπερτιμολογημένα ομόλογα άρα κατά συνέπεια αποκρύπτει μέρος του δημοσίου χρέους.

Περίεργα πράγματα και συμπτώσεις με ερωτηματικά.

Όλος λοιπόν αυτός ο κύκλος όπου εντός του περιφέρονται πρόσωπα που αλληλοσυνδέονται από τις περιστάσεις είχε τόσο ισχυρά και αδιαπέραστα τείχη ώστε τα κύματα των κερδών εκατομμυρίων ευρώ που χόρευαν στην χρεοκοπία και στην πλάτη του κοσμάκη δεν μπόρεσαν να προσπελάσουν;

Ίδωμεν. “Κοντά σιμά τα Γιάννενα“, που λέει και ο λαός μας!

(*) Τα πορίσματα Ζορμπά μαζί με τις φονικές πυρκαγιές απέτυχαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση Καραμανλή το 2007 και να φέρουν ενωρίτερα τα μνημόνια διότι κάποιοι Έλληνες αρνήθηκαν να υποκύψουν σε εκβιασμούς καταβάλλοντας ως αντίτιμο της στάσης τους την ελευθερία και την περιουσία τους.

Πηγή: newdemocracy.gr

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: