Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επανεξελέγη η Αναστασία Παλούμπη στην προεδρία του δ.σ. του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 26/03/2018

Τα νέα μέλη

|> Νέο διοικητικό συμβούλιο για την προσεχή τριετία προέκυψε κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος (ΝΜΕ) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Μουσείου.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης η πρόεδρος, Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη (φωτό), προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της τριετίας  και ενημέρωσε για τις νέες δράσεις που προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα.

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας αρχιπλοίαρχος (Ο) ΠΝ ε.α. Ιωάννης Λιναρδάκης προέβη στον απολογισμό των πεπραγμένων για το έτος 2017. Ακολούθησε η διαδικασία των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης τριετούς θητείας.

Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο, συνήλθε στα γραφεία του ΝΜΕ και μετά την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη
Α΄ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Λασκαρίδης
Β΄ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Καλαρώνης
Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Λιναρδάκης
Ταμίας: Νικόλαος Σερέτης
Μέλη: Γεώργιος Δεσποτόπουλος
Θεόδωρος Κόντες
  Νικήτας Νικητάκος
Ηλίας Νταλούμης

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Πέμπτη, δίνεται συνέντευξη Τύπου στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, με αφορμή την εφαρμογή του επιχειρησιακού προγράμματος για τη μείωση του αλιευτικού στόλου του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το 2018.  Αυτό γίνεται ύστερα από πρόταση του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών και του Συλλόγου «Πρωτέας» για τη διάσωση και διατήρηση της ναυπηγικής και ναυτικής κληρονομιάς, με στόχο το σταμάτημα της επιδοτούμενης καταστροφής των ξύλινων αλιευτικών σκαφών. Και σε σχετικό σημείωμα τονίζεται: “Θύμα αυτής της βάρβαρης πρακτικής είναι η ναυτική πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση“.

Θα μιλήσουν:

  • Ν. Σταυρόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου  «Πρωτέας», για το ιστορικό του προβλήματος.
  • Κ. Δαμιανίδης, αρχιτέκτονας-δρ. Ιστορίας της Ναυπηγικής για τις επιπτώσεις της καταστροφής των ξύλινων αλιευτικών σκαφών στον ναυτικό μας πολιτισμό.
  • Ν. Καβαλλιέρος, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών, για  τις προτάσεις που υπάρχουν σχετικά  με τον τερματισμό της πρακτικής της καταστροφής των σκαφών στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων για την αλιεία.
  • Ν. Βλαβιανός, Έλληνας εκπρόσωπος  και μέλος του δ.σ. του  ευρωπαϊκού οργανισμού European Maritime Heritage για την ευρωπαϊκή εμπειρία στον τομέα της προστασίας και διατήρησης της ναυτικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επίσης έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν με τοποθετήσεις επί του θέματος εκπρόσωποι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: