Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρχίζουν τα μαθήματα στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο

Χωρίς κατηγορία στις 11/09/2020

Επικεφαλής οι μεγάλοι μουσικοί Β. Μαστοράκης-Στ. Γκόλγκαρης – Δωρεάν όλες οι συμμετοχές

|> Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά συνεχίζοντας μια πορεία 27 ετών στον χώρο της μουσικής εκπαίδευσης στην πόλη, ανοίγει τις πόρτες του τη Δευτέρα 14/9, για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους που επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά της μουσικής τέχνης. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Βασίλης Μαστοράκης και τη διεύθυνση των Μουσικών Εργαστηρίων έχει ο Στέλιος Γκόλγκαρης (φωτό).

Αποτελεί έναν εκπαιδευτικό φορέα που παρέχει υψηλής ποιότητας μουσικές σπουδές και θεωρείται το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του Δήμου που δίνει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης.

Παράλληλα λειτουργούν τμήματα Παραδοσιακής, Λαϊκής και Μοντέρνας Μουσικής.

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά (ΠΜΚΠ) στεγάζεται σε ένα κτίριο 1.000 τ.μ. Διαθέτει αίθουσα συναυλιών, studio ηχογραφήσεων και κατάλληλους χώρους διδασκαλίας, που εγγυώνται την ασφαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι, το σχολικό έτος 2020-2021 θα δοθούν 20 υποτροφίες φοίτησης στα τμήματα του ΠΜΚΠ, που δύναται να καλύπτουν έως και το 100% των διδάκτρων. Οι υποτροφίες θα παρέχονται βάσει οικονομικών και εκπαιδευτικών κριτηρίων, σε σπουδαστές που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολίτες με οικογενειακό εισόδημα έως 10.000, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία) και αριστούχους σπουδαστές κατόπιν εισήγησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΠΜΚΠ.

Στο Π.Μ.Κ.Π. λειτουργούν τα μουσικά σύνολα:

  • Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά
  • Παιδική Χορωδία
  • Κιθαριστική Ορχήστρα

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους σπουδαστές του Ωδείου, ενώ κατόπιν ακροάσεως μπορούν να συμμετέχουν και σπουδαστές εκτός Ωδείου. Οι πρόβες θα γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στην αίθουσα συναυλιών του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Εγγραφές κάθε ημέρα, 9:00 – 21:00, στο Ωδείο, από Δευτέρα έως Παρασκευή (9.00 – 21.00) Παν. Βλαχάκου 34, τηλ. 210.4205663 E-mail: dimotikoodeiopeiraia@gmail.com

  • Εξαιρούνται του αντίτιμου της εγγραφής οι ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι, πολίτες χαμηλού εισοδήματος (έως 10.000 ευρώ).

 > Πληροφορίες στο site του ΟΠΑΝ: www.opanpireas.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: