Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διορίστηκαν επιτροπές για την κοινωνική ένταξη προσφύγων

Χωρίς κατηγορία στις 26/11/2019

Επικεφαλής του συμβουλίου είναι ο Δημήτρης Καρύδης – Ποια είναι τα μέλη που διορίστηκαν

|> Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων (ΣΕΜΠ) συνεδρίασε σύσσωμο, με τη συμμετοχή των τακτικών αλλά και των συνδεδεμένων μελών του.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΣΕΜΠ Δημήτρης Καρύδης (φωτό), ενημέρωσε τα μέλη τού συμβουλίου για τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπ Λεκλέρκ, σχετικά με τις πρωτοβουλίες και την πορεία τού προγράμματος ESTIA που υλοποιεί η ΚΟΔΕΠ στον δήμο Πειραιά.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Τα μέλη του συμβουλίου εκδήλωσαν τη μεγάλη ευαισθησία που τους διακατέχει ως προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και συμφώνησαν να χαράξουν κοινή γραμμή πλεύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ασυνόδευτα παιδιά, στις μονογονεϊκές οικογένειες και σε θέματα εκπαίδευσης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Για την καλύτερη δυνατή εκπλήρωση του έργου και την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν, υπήρξε καταμερισμός των τομέων ενασχόλησης σε συνάρτηση με τις αρμοδιότητες των μελών του συμβουλίου.

Οι τομείς που δημιουργήθηκαν έχουν ως προτεραιότητα τις ανάγκες των μεταναστών και προσφύγων και σχηματίστηκαν οι ακόλουθες επιτροπές:

  • Κοινωνικής Ένταξης: Πασχαλίνα Καλαγιά – Καραμαλάκου, Χαρά Καραπιπερίδου, Στάθης Θειακούλης, Τζούλια Γκούφα
  • Δικαιωμάτων-Ασύλου: Βάνα Μελά, Σωτήρης Αλεξόπουλος
  • Πολιτισμού-Αθλητισμού: Ιωσήφ Βουράκης, Γρηγόρης Μόφορης
  • Παιδείας: Κων. Ζουρδός, Διονύσης Πατσόπουλος, Ελένη Μπάκα, Χαρά Καραπιπερίδου, Στάθης Θειακούλης
  • Διοίκησης: Χαραλαμπία Ζηλάκου
  • Υγείας: Νικήτας Κανάκης

Απάντηση