Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Δόμνα στο Forum Αυτοδιοίκησης της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Επισκέφθηκε τον Πόρο, συναντήθηκε με παράγοντες, συζήτησε με κατοίκους και δήλωσε ‘’Τα μικρά νησιά δεν είναι αφημένα στην τύχη τους’’

|> Επίσκεψη στον Πόρο πραγματοποίησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και συνομίλησε με κατοίκους και φορείς του νησιού για την καθημερινότητα, τις ανάγκες τους, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που αποκλειστικό στόχο έχουν την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη του νησιού.

Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα όπως η αποκατάσταση των βασικών υποδομών του νησιού, η αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και του λιμανιού αλλά και η έλλειψη επαγγελματικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής.

«Ο Πόρος είναι ένας από τους πλέον ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς, διαθέτοντας αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Στόχος μας η βιώσιμη ανάπτυξή του, η ενίσχυση των κοινωνικών δομών του με έμφαση στην υγεία και την εκπαίδευση αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων που θα δώσουν νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και κατά συνέπεια θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισκέφθηκε το ΚΔΑΠ του Δήμου και στη συνέχεια συνομίλησε με εκπροσώπους του Συλλόγου ΑμεΑ, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι κανένας ευάλωτος συμπολίτης μας δεν θα μείνει χωρίς τη βοήθεια που το Κράτος οφείλει να του παρέχει.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε ακόμα συναντήσεις με τους αντιδημάρχους, Κατερίνα Μπήτρου, Αναστάσιο Παπαχρήστου και Χριστίνα Ροή και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργο Κλεισά.

Αργότερα, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο του νησιού και συνομίλησε με τον υπολιμενάρχη, Σταμάτη Δημητρίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πόρου στο Λαογραφικό Μουσείο και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Δημήτρη Συξέρη και παραγωγικούς φορείς του Πόρου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η υφυπουργός συμμετείχε και στο 13ο Forum Αυτοδιοίκησης της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, όπου τόνισε την ανάγκη συνεργασίας της Κεντρικής Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης μίλησε για την ενδυνάμωση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και έκανε ειδική αναφορά στην απαραίτητη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά. Επεσήμανε, λέγοντας:

«Η ενδυνάμωση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων είναι και πρέπει να είναι προτεραιότητά μας. Οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι σημαντικές τόσο στο κομμάτι του αντιμετωπίζειν όσο και σε αυτό του προλαμβάνειν. Για αυτό και στην κοινωνική πολιτική, αλλά και στην πολιτική εν γένει, είμαστε όλοι μαζί. Κι αυτό το ”όλοι μαζί” σημαίνει ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών. Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε ευθύνη να απελευθερώσουμε χρόνο και χώρο στα χέρια των γυναικών ώστε να μπορέσουν να ασχοληθούν με τα κοινά και τη διοίκηση αυτών. Συμπορευόμαστε Κεντρική Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνία, Κοινότητα ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες». Και τόνισε:

 «Τα μικρά νησιά δεν είναι αφημένα στην τύχη τους. Ο Πόρος πρέπει να αξιοποιήσει τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της μικρής απόστασης από την Αττική, των μικρών αποστάσεων στο εσωτερικό του και του φυσικού λιμανιού του. Σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους παραγωγικούς φορείς και με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, οφείλουμε να δώσουμε την απαιτούμενη αναπτυξιακή ώθηση στο νησί με ξεκάθαρο προσανατολισμό τη διατήρηση και ανάδειξη των νησιωτικών χαρακτηριστικών του αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: