Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καταγγέλλεται το έγκλημα με το “μπάζωμα” της Πειραϊκής

Χωρίς κατηγορία στις 06/09/2020

Επιστολή-φωτιά του τ. αντιδημάρχου Γιάννη Σπυράκη προς την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, όταν κάποιοι άλλοι σιωπούν…

Τ/Π |> Το λιμάνι μπαζώνεται και τα πάντα τα… σκιάζει η φοβέρα. Ουδείς ενοχλείται, κανείς δεν μιλάει και ό,τι κι αν ακούγεται δεν δίνεται σημασία. Είναι ένα δράμα που ζει ο Πειραιάς και η κοινή σιωπή επιταχύνει τον θάνατο τής Πειραϊκής – της μοναδικής ευρωπαϊκής παραλίας…

Προ αυτής της κατάστασης, οι κάτοικοι της Πειραϊκής, κατά τακτικά χρονικά διαστήματα διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν, ενώ ευαισθητοποιημένοι Πειραιώτες αντιδρούν παντοιοτρόπως, ιδιαίτερα μέσα από τα social media.

Ένας από αυτούς είναι ο Γιάννης Σπυράκης, τ. αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πειραιά και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Περιβάλλοντος,  ο οποίος προχώρησε ακόμη παραπέρα, με μία επιστολή-καταπέλτη προς την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, δηλαδή την αρμόδια κρατική υπηρεσία για το μπάζωμα της πειραϊκής θάλασσας. Ο Γιάννης Σπυράκης στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και προς τον Γ. Γεραπετρίτη και την Λίνα Μενδώνη, αναφέρει:

Με έκπληξη και οδύνη παρακολουθούμε εδώ και μήνες το έγκλημα που επιτελείται στην Πειραϊκή. Καθημερινά με ειδικά σκάφη μεταφέρονται τόνοι από «μπάζα» κάθε μορφής, χωρίς κανείς να γνωρίζει ακόμα και εάν είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία, πράγμα το οποίο ουδείς ενημερώνει.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων αλλά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τις οποίες το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας παρακάμπτει με νομικίστικα τεχνάσματα, το καταστροφικό έργο συνεχίζεται με πρώτο θύμα τα αρχαιολογικά ευρήματα που ασφαλώς υπάρχουν στο βυθό γύρω από τον Λιμένα Κανθάρου. Είναι γνωστό ότι στον βυθό, έξω απ’το λιμάνι, υπάρχουν στοιχεία ρωμαϊκών ναυαγίων της εποχής του Σύλλα.

Μας δημιουργείται συνεπώς η απορία και διερωτώμεθα ποιος είναι ο ρόλος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων!

Ποιος θα ενδιαφερθεί αν η δική σας Υπηρεσία αδρανεί και αδιαφορεί κατά τρόπο εγκληματικό; Λυπούμεθα αλλά διαπιστώνουμε οδυνηρή ασέβεια μιας τόσο νευραλγικής και πολύτιμης κρατικής υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πώς μπορείτε και ανέχεστε εσείς οι κατά Νόμον θεματοφύλακες της περιουσίας του πολιτισμού μας την οφθαλμοφανή πλέον απειλή καταστροφής ακόμα και του ταφικού μνημείου του Θεμιστοκλέους, που γειτνιάζει με την επίμαχη περιοχή.

Δεν αναφερόμαστε στην γραφικότητα της Πειραϊκής Χερσονήσου και στις «μπαζωμένες αναμνήσεις μας» αλλά επισημαίνουμε ότι με την ανοχή σας, κάποιοι θα την μετατρέψουν σε σταθμό αυτοκινήτων και ανυψωτικών μηχανημάτων και διαμετακομιστικό κόμβο με το εφεύρημα της θανούσης κρουαζιέρας.

Περιοριζόμαστε στην επίκληση της όποιας ευαισθησίας και καθήκοντος υπάρχει στην υπηρεσία σας και σας καλούμε να παρέμβετε ώστε να διασωθεί ό,τι έχει απομείνει από την επέλαση του τσιμέντου, την οποία δυστυχώς επέτρεψαν με την ψήφο τους άφρονες βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αναμένοντας την απάντησή σας,
διατελώ με τιμή

Γιάννης Σπυράκης
τ. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πειραιά
Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Περιβάλλοντος

Κοιν.:

1) Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη
2) Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη
3) κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δικηγόρο Αθηνών
4) κα Ανθή Γιαννούλου, Δικηγόρο Πειραιά

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: