Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα προϊόντα εννέα επιχειρήσεων της Αττικής “θαύμασε” η Ν. Υόρκη

ΑΤΤΙΚΗ στις 25/06/2022

Επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή τής Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση τροφίμων Summer Fancy Food Show που διεξήχθη 12 έως 14 Ιουνίου

|> Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία της περιφέρειας Αττικής στη σημαντικότερη έκθεση τροφίμων της Βορείου Αμερικής -τη “Summer Fancy Food Show”- η οποία διεξήχθη από 12 έως 14 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη. Η συμμετοχή της ήταν όπως πάντα, με ξεχωριστά ποιοτικά προϊόντα όπως αυγοτάραχο, μέλι, ελαιόλαδο, προϊόντα χαρουπιού, τυροκομικά και βότανα, τα οποία εκπροσωπήθηκαν από εννέα επιχειρήσεις – εκθέτες της Αττικής και “ψυχή” της αττικής συμμετοχής ήταν ο Πειραιώτης εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Σταύρος Βοϊδονικόλας.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια, ενίσχυσε την εξωστρεφή προσπάθεια των επιχειρήσεών της με επιδότηση του κόστους συμμετοχής τους κατά 80% καθώς και με άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως διερμηνεία καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, φωτογράφιση των προϊόντων τους, αποστολή newsletters σε επιλεγμένες λίστες αγοραστών και άλλες ενέργειες.

Σημειώνεται πως στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής έλαβαν χώρα 175 εμπορικές συναντήσεις εκ των οποίων αναμένεται να ευοδωθούν σε εμπορικές συμφωνίες τουλάχιστον οι 75.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης είπε σχετικά:

«Επενδύουμε στην εξωστρέφεια του γαστρονομικού μας πλούτου, που αποτελεί από τα βασικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο και προς αυτή την κατεύθυνση στις προτεραιότητές μας είναι σε συνεργασία και με τον αρμόδιο περιφερειακό μας σύμβουλο Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Σταύρο Βοϊδονικόλα, να στηρίζουμε με στοχευμένες δράσεις τις τοπικές επιχειρήσεις και να συνδράμουμε έμπρακτα στην προσπάθειά τους να προβάλλουν τα προϊόντα μας στο εξωτερικό».

Το τριήμερο που διήρκησε η έκθεση, το Περίπτερο της Αττικής επισκέφθηκαν σημαίνοντες παράγοντες της αγοράς (διανομείς και διεθνείς αγοραστές) και όλα τα μέλη της Προξενικής Αρχής της Νέας Υόρκης.

Με την παρουσία τους τίμησαν το Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής ο Γενικός Πρόξενος Κων. Κούτρας, ο Πρόξενος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο προϊστάμενος Α’ Ο.Ε.Υ. Νίκος Θωμόπουλος και η Μαρία Βαξεβανίδου, επικεφαλής του διπλωματικού Τύπου και η εντεταλμένη σύμβουλος του “Enterprise Greece” Μπέτυ Αλεξανδροπούλου . Την Περιφέρεια Αττικής στην έκθεση εκπροσώπησε η Βασιλική Σταυρουλάκη, προϊσταμένη του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: