Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μητσοτάκης και Μπουτσικάκης συζήτησαν για Πειραιά και νησιά

Εποικοδομητική συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, για το παρόν και το μέλλον της Περιφέρειας και για τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα

|> Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων (ΝΔ) Χριστόφορος Μπουτσικάκης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα της Περιφέρειας του Πειραιά και των Νησιών καθώς και σε ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Ειδικότερα, ο βουλευτής μετέφερε στον Πρωθυπουργό την ικανοποίηση των Πειραιωτών για την επέκταση του Μετρό στη πόλη καθώς και για τις αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει αυτή η εξέλιξη.  Επιπλέον επισημάνθηκε η ενίσχυση της τουριστικής εικόνας της Ελλάδας και η ανάδειξη των νησιών της Περιφέρειας ως διεθνών τουριστικών προορισμών.

Ακόμη έγινε εκτενής αναφορά και στο θέμα της ενεργειακής κρίσης και τα μέτρα στήριξης που εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο. Ειδικότερα δε, στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση για φθηνότερες μορφές ενέργειας μέσω της αξιοποίησης των ΑΠΕ.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο μείζονος σημασίας θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Με Τουρνά για την Πυροσβεστική

Εξ άλλου προ ημερών ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης είχε συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά με αντικείμενο θέματα που αφορούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι αυξημένες και διαρκείς ανάγκες του συνόλου των πυροσβεστικών κλιμακίων του Πειραιά και των νησιών του Σαρωνικού καθώς και θέματα που αφορούν στην πολιτική προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Ο Πειραιώτης βουλευτής ενημερώθηκε για τα προβλήματα της υπηρεσίας αλλά και για τις ενέργειες τις οποίες έχει δρομολογήσει το υπουργείο για την αναβάθμιση της δύναμής της τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, σε επιχειρησιακό σχεδιασμό και σε υλικοτεχνική υποδομή ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις της κλιματικής κρίσης που διανύουμε.

Τέλος, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η σημασία της διασφάλισης της προστασίας του ιδιαίτερου φυσικού πλούτου των νησιών μας αλλά και πρωτίστως η ασφάλεια και η ακεραιότητα όλων των πολιτών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: