Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κουτσούκος σε Τσακαλώτο για τις ΔΟΥ Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 11/10/2018

Ερώτηση στη Βουλή επειδή η απόφαση της συγχώνευσης ελήφθη χωρίς κανένα διάλογο

|> Η συγχώνευση των ΔΟΥ στον Πειραιά, προκάλεσε αντιδράσεις στη Βουλή και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος (φωτό), έκανε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ερώτηση, με θέμα: “Προβλήματα για τους φορολογούμενους δημιουργεί η συγχώνευση των ΔΟΥ στον Πειραιά”. Η ερώτηση αναφέρει:

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε στις 23/8/2018 τη συγχώνευση ορισμένων ΔΟΥ του Λεκανοπεδίου Αττικής, αναφέροντας παράλληλα τους λόγους της απόφασής της.

Μεταξύ των άλλων, συγχωνεύονται η ΔΟΥ Γ’ Πειραιά στη ΔΟΥ Α’ Πειραιά και η ΔΟΥ Δ’ Πειραιά στη ΔΟΥ Ε’ Πειραιά.

Η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς κανένα διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ του Νομού Αττικής και Κυκλάδων.

Ανεξάρτητα όμως από τα ζητήματα που δημιουργούνται, λόγω αυτής της απόφασης και συνδέονται με την υπερσυσώρευση των φορολογικών αντικειμένων, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, γεννιούνται και προβλήματα που αφορούν τη δυσκολία ορισμένων τμημάτων του πληθυσμού για την αυτοπρόσωπη παρουσία όταν αυτό είναι απαραίτητο. Ιδιαίτερα δε το πρόβλημα αναφύεται όταν δεν υπάρχει συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, με παράδειγμα τη μετακίνηση από τα Καμίνια στη Δραπετσώνα.

Σε άλλες περιπτώσεις η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με τους Δήμους φρόντισε να λειτουργήσουν Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) για την εξυπηρέτηση των μη δυνάμενων να μετακινηθούν πολιτών, πράγμα που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Αν για τη λήψη των αποφάσεων συγχώνευσης ελήφθησαν υπ΄όψιν οι δυνατότητες της αυτοπρόσωπης παρουσίας των πολιτών, λόγω έλλειψης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης;
  2. Αν προτίθεται να αναζητήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά τη λύση της δημιουργίας ΓΕΦ (Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων);

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: