Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εσπερίδα ναυτιλιακών από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά, για τον ρόλο του λιμανιού στις τοπικές κοινωνίες

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 14/04/2018

Την Τρίτη στο ΕΒΕΠ

|> Μια μείζονος σημασίας εσπερίδα ναυτιλιακών με θέμα “Ο ρόλος του λιμανιού στις τοπικές κοινωνίες διοργανώνει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά, την Τρίτη 17/4 και ώρα 17.30, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά – ΕΒΕΠ (Λουδοβίκου 1).

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στον Πειραιά, προβαίνει στη διοργάνωση της εσπερίδας, συγκεντρώνοντας εξέχουσες προσωπικότητες από τον κλάδο της ναυτιλίας, του περιβάλλοντος, της δημοσιογραφίας, αλλά και της πολιτικής, προκειμένου να αναλύσουν μέσα από τις εισηγήσεις τους το ζωτικό ρόλο ενός λιμανιού στην τοπική κοινωνία, εστιάζοντας στο παράδειγμα του λιμανιού του Πειραιά και τον οικονομικό και πολιτιστικό του αντίκτυπο στην κοινωνία του Πειραιά.

Στην εσπερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό η βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά  και o  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, Πέτρος Κόκκαλης, ενώ συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος γενικός διευθυντής στο “Κανάλι 1”, Νίκος Παρασκευάς. Θα παρευρεθεί ο γ.γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλης.

Ομιλητές θα είναι:

  • Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.)
  • Θεόδωρος Κόντες, πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και φορέων Ναυτιλίας
  • Nεκτάριος Δεμενόπουλος, deputy manager τμήματος Δημοσίων Σχέσεων ΟΛΠ
  • Νίκος Καβαλλιέρος, υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α., Μέλος δ.σ. Σ.Ε.Ε.Ν. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας), γενικός διευθυντής SEAJETS
  • Θεόδωρος Χουλιάρας, πρόεδρος Ινστιτούτου Ναυτιλιακών Μελετών
  • Παράσχος Καραβατάκης, αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π. 
  • Ηλίας Ευθυμιόπουλος, διευθυντής Ε.ΠΕ.Γ.Α (Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου), Energy and Environment Phd

Η Εσπερίδα Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ναυτιλιακών του EDUCATIONFESTIVAL 2018, του θεσμού που εφέτος συμπληρώνει 10 χρόνια δωρεάν εκπαίδευσης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Κρατήσεις: ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά, Φίλωνος 39, τηλ. 210 4120313.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: