Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκύκλιος για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

ΥΓΕΙΑ στις 29/07/2019

Εστάλη σήμερα από τον υπουργό Υγείας σε όλες τις περιφέρειες και τους φορείς του Δημοσίου

|> Εγκύκλιο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου απέστειλε σήμερα προς όλες τις περιφέρειες και τους φορείς του Δημοσίου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η εγκύκλιος για την «εφαρμογή της Αντικαπνιστικής Νομοθεσία», όπως τιτλοφορείται, υπενθυμίζει στους αρμόδιους φορείς τις υποχρεώσεις που έχουν βάσει νόμου για την ενημέρωση του κοινού, την τήρηση της απαγόρευσης καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και την αποστολή των σχετικών στοιχείων και δεδομένων στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στόχος της εγκυκλίου είναι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας μέσω της αποτροπής των δυσμενών επιδράσεων του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και χώρους συνάθροισης κοινού.

Πέραν των ενεργειών ενημέρωσης του κοινού, βασικό στόχο αποτελεί η «υπενθύμιση της κείμενης νομοθεσίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η εντατικοποίηση των ελέγχων αναφορικά με την ορθή και αυστηρή τήρηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Στη συνέχεια, παρατίθεται η λίστα με τους κατά προτεραιότητα χώρους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Αρχικά είναι τα γραφεία δημοσίων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το κράτος, οργανισμοί και άλλα ιδρύματα (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ).

Επίσης, οι υπηρεσίες υγείας, όπως νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, κέντρα υγεία, ιατρεία, φαρμακεία, κτλ.

Ακόμη, οι χώροι εκπαίδευσης όπως σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια, αλλά και νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κτλ.

Επίσης, σε κλειστούς χώρους αθλητικών εκδηλώσεων, καθώς και σε χώρους παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

Τέλος, σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε κλειστούς χώρους αναμονής, σε καταστήματα και σταθμούς μεταφορών, σε κυλικεία, σε μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των ταξί, καθώς και αυτοκίνητα όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: