Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Άγκυρα ρίχνει τους τόνους μετά το “χαστούκι” από δήλωση του Πούτιν

ΚΟΣΜΟΣ στις 25/11/2015

Δεν θέλουν κλιμάκωση…

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις… οι Τούρκοι προσπάθησαν σήμερα να ρίξουν τους τόνους σχετικά με την κόντρα με τους Ρώσους, με δηλώσεις των Ερντογάν και Νταβούτογλου.

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι “εμείς δεν θέλουμε κλιμάκωση” και ο δε Αχμέτ Νταβούτογλου ότι “δεν έχουμε την πρόθεση να θέσουμε σε κίνδυνο τις σχέσεις μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία“. Όμως και οι δύοπ δεν αμέλησαν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τους “μουσουλμάνους αδελφούς” τους.

Ταυτόχρονα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως οι πολιτικοί ηγέτες της Τουρκίας ενθαρρύνουν τον εξισλαμισμό της τουρκικής κοινωνίας, κάτι το οποίο είναι πρόβλημα, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, μιλώντας ο Βλ. Πούτιν την επομένη της κατάρριψης από την Τουρκία του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, είπε: “Το πρόβλημα δεν είναι η τραγωδία που ζήσαμε χθες. Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Παρατηρούμε πως η νυν τουρκική ηγεσία εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθεί σκόπιμα μια πολιτική υποστήριξης του εξισλαμισμού της χώρας της“.

Ο κ. Πούτιν είπε ακόμη πως ένα αντιαεροπορικό σύστημα S-300 θα σταλεί στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία και από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έγινε γνωστό πως η Ρωσία θα στείλει σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στη ρωσική αεροπορική βάση της Συρίας.

Επίσης, μετά από δηλώσεις από το υπουργείο Άμυνας, έγινε γνωστό πως ο δεύτερος πιλότος του καταρριφθέντος SU-24 είναι ασφαλής και επέστρεψε στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: