Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρουσιάζεται σήμερα το βιβλίο του Αιμίλιου Γάσπαρη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 05/12/2019

Η έκδοση παρουσιάζεται από τη Φιλολογική Στέγη Πειραιά και το σωματείο “Δροσουλίτες”

|> Η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς και το σωματείο για την κρητική παράδοση, ιστορία και λαογραφία “Δροσουλίτες” σήμερα Πέμπτη 5/12 στις 7 μμ παρουσιάζουν στην αίθουσα “Γιάννης Χατζημανωλάκης” (Κολοκοτρώνη 75, Πειραιάς) το βιβλίο του Αιμίλιου Γάσπαρη* “Συνθέσεις Ρόδων” των εκδόσεων “Σωτηρόπουλος, 2019”.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η καθηγήτρια Αγγλικής Ελένη Ζαχαρία, ο φιλόλογος, ποιητής, δρ. του ΕΚΠΑ Γιάννης Παπαθεοδώρου και η φιλόλογος Κωνσταντίνα Πατέρου.

Απαγγελίες θα κάνουν το στέλεχος ΙΤ και μέλος του δ.σ. των “Δροσουλιτών” Κλαίρη Ανταλουδάκη, ηθοποιός, πρόεδρος πολιτιστικού οργανισμού “Ορίζοντας” Μέμη Αναστασοπούλου, η ποιήτρια και συγγραφέας Γεωργία Γιαννιού και η συγγραφέας και γ.γ. της Φ.Σ. Πειραιά Σοφία Σπύρου, η οποία θα συντονίσει την εκδήλωση.

Τέλος, σημειώνεται ότι το συγκρότημα “Δροσουλίτες” θα αποδώσει ριζίτικο τραγούδι που αφορά στην πολιορκία της Ρόδου από τους Τούρκους.

(*) Ο Αιμίλιος Γάσπαρης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1955. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη Νεοελληνική Φιλολογία. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές. Το 2015 εκδόθηκε το λεύκωμα-συλλογή λαογραφικών στοιχείων “Ατσιπόπουλο- Άνθρωποι και Τόπος”, εκδόσεις “Ινφογνώμων”. Έχει πραγματοποιήσει δεκαέξι ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: