Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα “Ποσειδώνια” με αριθμούς – Μητσοτάκης στα εγκαίνια

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 06/06/2022

Η έκθεση στο “Metropolitan Expo” με συμμετοχή 88 χωρών, 948 εταιρειών, 24 εθνικά περίπτερα και αναμένονται 18.000 επισκέπτες

|> Σήμερα το απόγευμα ανοίγουν τις πύλες τους –μετά 4 χρόνια λόγω κορωνοϊού – τα “Ποσειδώνια 2022” και την τελετή εγκαινίων θα χαιρετίσουν ο Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ευρωπαία επίτροπος Μεταφορών Adina Valean και η πρόεδρος Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού.

Η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση “Ποσειδώνια 2022” λειτουργεί στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου.

Τα “Ποσειδώνια ” φιλοξενούν 948 εταιρείες από 88 χώρες, συνολικά 24 Εθνικά Περίπτερα από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 18.000 διεθνείς επισκέπτες.

Ιδιαίτερη βαρύτητα προσδίδουν στα εφετινά “Ποσειδώνια” η παρουσία 10 υπουργών ναυτιλιακών εθνών, καθώς και της επιτρόπου Μεταφορών, με αντίστοιχες εθνικές αποστολές, που αναδεικνύουν και την πολιτική σημασία των “Ποσειδωνίων”.

Ένα πρόγραμμα με 68 συνέδρια και σεμινάρια που διοργανώνονται από φορείς από 16 χωρών θα “τρέξει” παράλληλα με την Έκθεση, μέσα από το οποίο ηγετικά στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, εκπρόσωποι ρυθμιστικών αρχών και κυβερνητικοί αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες και εξελίξεις.

Βασικός πόλος έλξης για την εφετινή διοργάνωση είναι και οι περισσότερες από 30 νεοφυείς εταιρείες (startup) τεχνολογίας, οι οποίες θα παρουσιάσουν τις τεχνολογικές τους καινοτομίες που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ψηφιακές λύσεις σε διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Κύριοι λόγοι για την παγκόσμια απήχηση των “Ποσειδωνίων” είναι η ισχύς και η επενδυτική διάθεση της κοινότητας των Ελλήνων εφοπλιστών, η οποία ελέγχει το 21% του παγκόσμιου εκτοπίσματος (dwt). Η Ελλάδα παραμένει η μεγαλύτερη πλοιοκτήτρια χώρα στον κόσμο, με στόλο 5.514 πλοίων και αντιπροσωπεύει το 59% του στόλου που ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έκθεση εκτιμάται ότι συνεισφέρει πάνω από 60 εκατ. ευρώ στην τοπική και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά.

Η Εκθέσεις Ποσειδώνια ΑΕ, διοργανώτρια της εκδήλωσης, εφέτος έγινε η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα που έλαβε πιστοποιητικό ISO το οποίο βεβαιώνει τη βιωσιμότητά της, χάρη σε μια σειρά πρωτοβουλιών και βελτιώσεων που έχει εισαγάγει με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Η δε Έκθεση “Ποσειδώνια 2022” τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: