Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 07/01/2021

Η ίδια παράταση προθεσμίας και για τα αυτοκίνητα των οποίων θα γίνει κατάθεση πινακίδων τους

|> Από αύριο που τελειώνει η περίοδος των εορτών, αρχίζει ουσιαστικά η νέα χρονιά και μαζί της η οικονομική πολιτική της κάθε τσέπης! Ένα από τα προβλήματα του Έλληνα πολίτη είναι τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων – κάτι που ίσως για λόγους αδιαφορίας- παραμελεί να “διορθώσει” η κάθε κυβέρνηση. Να κάνει διορθωτικές όχι μόνον στην ποιότητα και ηλικία των οχημάτων, αλλά και στην τιμολόγηση, που φτάνει σε τρελά ποσά.

Από τη μια έρχεται το κράτος και σου “λέει” πάρε αυτοκίνητο με πολλά κυβικά για να έχεις ασφάλεια και από την άλλη το ίδιο κράτος σε… τιμωρεί επειδή έχεις αυτοκίνητο 2.000 κυβικών! Το είχες πάρει τότε που είχες κανονικό μισθό και “έτρεχε” κανονικά η ζωή και τώρα που όλα είναι σε κακά χάλια, το κράτος σου λέει “πέταξέ το!”. Κι αυτό διότι η αγορά αυτοκινήτου είναι “παγωμένη” και ουδείς θέλει να αγοράσει πολλά κυβικά. Οπότε; Πιό ακριβά κοστίζει το 2λιτρο… κόκα κόλας!

Περί τελών κυκλοφορίας ο λόγος και παρακάτω το… “all about”, όπως λέγαμε στο χωριό μας! Λοιπόν:

> Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών παρατείνεται η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2021, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Αριθμ. Α.1266 – ΦΕΚ τεύχος Β 5501/14.12.2020
Παράταση προθεσμίας για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021 και για τη θέση των οχημάτων σε ακινησία

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
αποφασίζουμε:

1. Η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2021, που λήγει την 31-12-2020, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησίαπαρατείνεται έως και την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Φεβρουαρίου 2021

2. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της.

Τέλη κυκλοφορίας 2021 Εύκολη Πληρωμή με 3 κινήσεις

Το ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας 2021 για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code.

Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Η ΑΑΔΕ εξελίσσει διαρκώς το φάσμα και την ποιότητα των ψηφιακών υπηρεσιών της με στόχο την απλοποίηση, επιτάχυνση των πληρωμών και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων πολιτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: