Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς”. Θλιβερό!

Χωρίς κατηγορία στις 02/09/2021

Η αδυναμία συνεννόησης βαρύνει και τους δύο, θεσμικώς, ηγέτες του πολιτικού μας συστήματος – Είπε “παρούσα!” η αιώνια διχόνοια…

Σωτήρης Σ. Στανωτάς |> Θλίψη και όχι μόνο προκαλεί η ιστορία με τον Ναύαρχο και πρώην ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, ενός Αξιωματικού που με τις πράξεις του έχει αποδείξει, προ πολλού, την ποιότητά του και την αφοσίωση του στο Καθήκον. Και ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως “εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς“. Και αυτό, μόνο παρήγορο δεν μπορεί να είναι.

Χιλιάδες χρόνια διχόνοιας και αδυναμίας συνεννόησης ακόμη και στα αυτονόητα, που μαστίζουν τον Ελληνισμό, ξαναβγήκαν μπροστά μας.

Ο Πρωθυπουργός έκανε μια κίνηση που μόνον ως θετική μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού αφορά σε έναν Τομέα –της Πολιτικής Προστασίας της Χώρας-ο οποίος δεν επιδέχεται προσωπικές άλλα μόνον ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ συμπεριφορές και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο και με την πατρίδα πληγωμένη από φυσικές και όχι μόνον καταστροφές. Μόνο που -όπως δείχνουν τα πράγματα- την έκανε με τον γνωστό πολιτικάντικο (και κουτοπόνηρο ) τρόπο με αποτέλεσμα να μην πείθει κανένα και η άλλη πλευρά, της οποίας ο επικεφαλής δεν διακρίνεται και για την μεγάλη πολιτική του εμπειρία, να αντιδράσει αυθόρμητα (και ο αυθορμητισμός δεν προσφέρεται για χρήση στην Πολιτική) και σπασμωδικά.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, απέδειξε με την σπασμωδική του αντίδραση, ότι ζει ακόμη στο 1965 και κουβαλάει συμπλέγματα που και μόνον λόγω ηλικίας έπρεπε να έχει ξεπεράσει όσο και αν και μόνο το επώνυμο του Πρωθυπουργού, οδηγεί σε δυσάρεστους συνειρμούς.

Η αδυναμία συνεννόησης βαρύνει και τους δύο, θεσμικώς, ηγέτες του πολιτικού μας συστήματος. Η δημόσια τοποθέτηση (σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης) του Στρατηγού Δημητρίου Αλευρομάγειρου είναι και ενδεικτική και εύστοχη:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, ο χειρισμός της υπουργοποίησης του τ. Α/ΓΕΝ , τ, Α/ΓΕΕΘΑ και τ. ΥΕΘΑ εκ μέρους της κυβέρνησης υπήρξε τουλάχιστον ατυχής γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι έγινε εκ του πονηρού για να επιτεθείτε πάλι στον κ. Τσίπρα .

Ας κάνατε ΕΣΕΙΣ ένα τηλέφωνο στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εδώ μιλάτε με τον Ερντογάν, με τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης δεν μπορείτε;

Και ο εκπρόσωπος σας, να αφήσει κατά μέρος αυτές τις ανοησίες και επιθέσεις και στον Ναύαρχο, πετυχημένο Αρχηγό και Υπουργό αλλά και στους θεσμούς που εκπροσωπεί. Άλλως, να μου επιτρέψετε, μέσα στον πανικό της αποτυχίας σας ο εκπρόσωπός σας μου θυμίζει εκείνη τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου “Δεν θα έβλαπτε λιγότερη ανανδρία“…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: