Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο “Χρυσός Φοίνικας” των Καννών στην… Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

ΕU,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 31/05/2022

Η βραβευμένη ταινία του Ruben Östlund “Triangle of Sadness” ανήκε  στις υποψηφιότητες που είχαν υποστηριχθεί από την ΕΕ

|> Η ταινία “Triangle of Sadness” του Ruben Östlund, η οποία έχει λάβει στήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ήταν ο μεγάλος νικητής του 75ου Φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία έλαβε τον Χρυσό Φοίνικα, καθώς και το τεχνικό βραβείο που απονέμει η τεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ (Prix CST de l’artiste technicien).

Άλλη μια ταινία που γυρίστηκε με στήριξη της ΕΕ, το “Boy from Heaven” του Tarik Saleh, πήρε το βραβείο καλύτερου σεναρίου. Η ταινία “L’Amour selon Dalva” της Emmanuelle Nicot βραβεύτηκε στο διαγωνιστικό τμήμα της «Εβδομάδας Κριτικής».

Συνολικά 15 έργα που στηρίχθηκαν από το πρόγραμμα Δημιουργική ΕυρώπηMEDIA συμμετείχαν στο φετινό φεστιβάλ, εκ των οποίων τα έξι στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα και στο τμήμα “Ένα κάποιο βλέμμα”. Οι ταινίες αυτές έλαβαν στήριξη στο στάδιο της ανάπτυξης και της διανομής τους.

Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κινηματογραφικό Φόρουμ (EFF) του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του κλάδου και παρουσίασε το MediaInvest, το νέο χρηματοδοτικό μέσο για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής δημιουργίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: