Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η “Βραδιά του Ερευνητή” αύριο στο ΕΜΠ της Πατησίων με τη συμμετοχή του ΟΒΙ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 29/09/2016

Νέα επιτεύγματα

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), μόνος αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την προστασία των ευρεσιτεχνιών και των βιομηχανικών σχεδίων (designs), θα συμμετάσχει με περίπτερό του στη “Βραδιά του Ερευνητή 2016”, που πραγματοποιείται αύριο 30/9 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Κτήριο Αβέρωφ, Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων).

Στη “Βραδιά του Ερευνητή” μετέχουν ερευνητές του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ και άλλων πανεπιστημίων της Αθήνας και προβάλλουν στο ευρύ κοινό τα ερευνητικά τους επιτεύγματα, προσβλέποντας στη βελτίωση της κοινωνικής αναγνώρισης των ερευνητών, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα ερευνητικά αποτελέσματα, καθώς και την αύξηση του ενδιαφέροντος και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων προς ερευνητικά επαγγέλματα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης αλλά και οι ίδιοι οι εκθέτες, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν από το περίπτερο του ΟΒΙ έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό για την προστασία των εφευρέσεων και την καταχώριση των βιομηχανικών σχεδίων, από τις 5 το απόγευμα. Επίσης, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΟΒΙ, δρ. Πάρις Χρυσός, θα μιλήσει στις 6 μμ στην εναρκτήρια εκδήλωση –συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ανάπτυξη με Καινοτομία και Πολιτισμό».

Η βραδιά διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Horizon 2020 – Invitation to Researchers’ Night 2016-2017 Hellas” και πραγματοποιείται σε 36 χώρες, 300 ευρωπαϊκές πόλεις και 10 πόλεις στην Ελλάδα. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: