Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εργαστήριο Πληροφορικής απέκτησε το 6ο Γυμνάσιο Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 26/10/2018

Η δαπάνη ήταν της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου

|> Εργαστήριο Πληροφορικής απέκτησε το 6ο Γυμνάσιο Πειραιά,  προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών και καθηγητών του σχολείου. Ήταν ένα πάγιο αίτημα του σχολείου και  δημιουργήθηκε με  δαπάνη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε το 6ο Γυμνάσιο, προκειμένου να δει το Εργαστήριο Πληροφορικής και συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές.  Επίσης παρευρέθηκαν η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Αρβανίτου και ο σύμβουλος δημάρχου σε θέματα Παιδείας Γεράσιμος Αγγελετάκης.

Όπως έγινε γνωστό δήμος Πειραιά, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  θα συνεχίσει να εξοπλίζει με η/υ και άλλα σχολεία, αναβαθμίζοντας όλα τα σχολικά εργαστήρια της πόλης.

Ο Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα τα σχολεία της πόλης,  έχουν όλο και περισσότερες καλές στιγμές. «Επισκέφθηκα το 6ο  Γυμνάσιο Πειραιά, με αφορμή τη δημιουργία ενός πλήρους Εργαστηρίου Πληροφορικής, που δεν υπήρχε μέχρι τώρα  και έγινε με μια σημαντική δαπάνη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά. Χαίρομαι γιατί διαπιστώνω πως οι καθηγητές και οι μαθητές είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από αυτή την πρωτοβουλία», επεσήμανε ο δήμαρχος,  προσθέτοντας ότι πάντα κάτι λείπει και πάντα κάτι πρέπει να προστεθεί σε κάθε σχολείο. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν εύρυθμα και είναι λειτουργικά και τα παιδιά είναι ευχαριστημένα και κατ’  επέκταση και εμείς και υπάρχουν δυστυχώς σχολικές μονάδες που χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις».

Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επεσήμανε ότι το Εργαστήριο Πληροφορικής δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν, ότι ενώ υπήρχε οργανική θέση για το μάθημα της πληροφορικής, δυστυχώς δεν γινόταν, αφού δεν υπήρχε Εργαστήριο έτσι ώστε να μπορεί να γίνει το μάθημα. Και σημείωσε ότι η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Πειραιά κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια και με τα χρήματα που δίνονται από τις τακτικές επιχορηγήσεις, κατάφερε  να «στήσει» το Εργαστήριο, έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά του 6ου Γυμνασίου να κάνουν το μάθημα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: