Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η δημοφιλία του Μπένι Σάντερς στο χώρο των νέων, “δώρο” στην Χίλαρι Κλίντον

ΚΟΣΜΟΣ στις 29/09/2016

Προηγούνται οι Δημοκρατικοί

gr.euronews.com(Ν. Δρούγκα) |>Άνοιγμα στους νέους ψηφοφόρους επιχείρησε η Χίλαρι Κλίντον εν όψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου. Με τον Μπέρνι Σάντερς στο πλευρό της, υιοθέτησε την δέσμευση που έκανε τον μέχρι πρόσφατα αντίπαλό της ιδιαίτερα δημοφιλή στη νεολαία: να κάνει την τριτοβάθμια εκπαίδευση πιο προσιτή στους πολίτες.

«Έχουμε τόσους πολλούς νέους ανθρώπους που αποφοιτούν με χρέος και δεν μπορούν να ξεκινήσουν τις καριέρες τους. Δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους όπως μπορούσα εγώ διότι πρέπει να βρουν μια δουλειά που να πληρώνει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ώστε να ξεκινήσουν να αποπληρώνουν το χρέος τους. Πρέπει λοιπόν, και θα το κάνουμε, να κάνουμε δωρεάν τα δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια για οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 125.000 δολάρια το χρόνο», δήλωσε.

Η Χίλαρι Κλίντον επιχειρεί να ανοίξει την ψαλίδα με τον Ντόναλντ Τραμπ, που κυμαίνεται από 2 μέχρι 6 ποσοστιαίες μονάδες. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών μίλησε σε συγκέντρωση Πολωνοαμερικανών και είπε:

«Θέλουμε το ΝΑΤΟ ισχυρό, πράγμα που σημαίνει ότι θέλουμε περισσότερες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Πολωνίας. Αν κάθε χώρα του ΝΑΤΟ είχε συνεισφορά αντίστοιχη με της Πολωνίας, όλοι οι σύμμαχοί μας θα ήταν πιο ασφαλείς. Και ο κόσμος θα αισθανόταν καλύτερα».

Παρόλο που και οι δύο υποψήφιοι δήλωναν νικητές μετά την τηλεμαχία της Δευτέρας, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη της Κλίντον, που όμως δεν μεταφράζεται ακόμα σε ψήφους…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: