Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Απλά και Διαφορετικά” από τον Γιώργο Ευγενειάδη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 27/12/2019

Η διαφορετικότητα “οδηγός” σε ένα νέο βιβλίο με 20 συνταγές για εκτέλεση από τον καθένα!

|> Η παρασκευή μιας συνταγής αρτοζαχαροπλαστικής είναι από δύσκολη έως πολύ δύσκολη για μη… επαΐοντες! Έτσι ο Γιώργος Ευγενειάδης, ο οποίος σπούδασε Τεχνολογία & Επιστήμη των Τροφίμων είχε την ιδέα να εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο “Απλά και Διαφορετικά” που περιέχει 20 συνταγές οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν από μικρούς και μεγάλους, εύκολα και γρήγορα!

Ο Γιώργος Ευγενειάδης εργάζεται στη Δημόσια Ειδική Εκπαίδευση, δουλεύοντας με άτομα από όλα το φάσμα του αυτισμού, με νοητική υστέρηση, διάσπαση προσοχής ή υπερκινητικότητα, όπως και με την Κατάρτιση Ενηλίκων, είχε αναρτήσει πολλές συνταγές στην ιστοσελίδα του, λέγοντας «Εύγε … στη Διαφορετικότητα».

Ήδη από τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του το βιβλίο βρίσκεται στην τρίτη έκδοσή του και ο Γιώργος Ευγενειάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η ανταπόκριση του κοινό είναι πολύ μεγάλη. Το βιβλίο βρίσκεται στην τρίτη εκδοσή του, ήδη από τον τρίτο μήνα κυκλοφορίας. Τα παιδιά κινητοποιούν στο σπίτι τους γονείς να κάνουν κάποια συνταγή από το βιβλίο και μου στέλνουν φωτογραφίες. Επίσης, σε πρώτη φορά σε workshop παρουσίασης του βιβλίου μαθητές μου με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παρουσίασαν μια δική τους συνταγή και την έκαναν παρέα με παιδιά ηλικίας 6 με 10 ετών. Η επιτυχία και η καινοτομία του βιβλίου στέκεται σε αυτά τα παραδείγματα, κάτι το οποίο δεν έχει ξανά γίνει στην Ελλάδα».

> Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: