Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Ελλάδα παρακολουθεί αμήχανη την “πυροδότηση” των τιμών του πετρελαίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 30/05/2016

Αυξήθηκαν σήμερα το πρωί

Ενώ στην Ελλάδα –σε εποχή που το βαρέλι βρίσκεται στα πλέον χαμηλά της ιστορίας του– τα καύσιμα πωλούνται σε αστρονομικές τιμές και ενώ υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση να “φορτωθεί” και άλλος φόρος (εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ), σήμερα το πρωί οι τιμές του βαρελιού άρχισαν πάλι να ανακάμπτουν! Πράγμα που σημαίνει, ότι μάλλον τα πούμε το καλοκαίρι… καλοκαιράκι!

Συγκεκριμένα, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, καθώς αυξάνεται η ζήτηση στην αμερικανική αγορά, ενώ από την άλλη μεριά, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώνεται στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2014.

Η τιμή του αμερικανικού αργού καταγράφηκε στα 49,44 δολ. το βαρέλι, αυξημένη κατά 11 σεντς, από την τελευταία συνεδρίαση.

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκε στα 49,36 δολ το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση κατά 4 σεντς.

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται στην περιοχή των 50 δολ το βαρέλι, παρά το γεγονός ότι αρκετοί παραγωγοί πετρελαίου στον Καναδά, προγραμματίζουν την επανέναρξη της παραγωγής τους“, επισημαίνει η τράπεζα ANZ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: