Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας (2022) για καλύτερες ευκαιρίες…

ΕU στις 12/10/2022

Η επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Νεολαίας Μαρίγια Γκαμπριέλ οργανώνει υβριδικούς διαλόγους με νέους

|> Η επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Μαρίγια Γκαμπριέλ συναντήθηκε χθες το απόγευμα με νέους και συζήτησαν πώς μπορούν να στηριχθούν και να ενισχυθούν περισσότερο η δημιουργικότητά τους και το πνεύμα καινοτομίας τους. Το θέμα του πολιτικού διαλόγου είναι «Έρευνα και καινοτομία στο σχολείο – ο ρόλος των νέων».

Εν όψει του διαλόγου, η επίτροπος δήλωσε σχετικά: «Οι πολιτικοί διάλογοι αποτελούν μια σημαντική πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, μέσω του οποίου προσπαθούμε να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για το μέλλον. Η άποψη των νέων και ο διάλογος μαζί τους είναι καίριας σημασίας για την επιτυχία του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας και για το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Ελπίζω να έχουμε ιδιαίτερα εποικοδομητικές συζητήσεις με τους νέους».

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν κυρίως στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας και στη συμμετοχή των νέων στα κοινωνικά δρώμενα, στις βασικές δεξιότητες όσον αφορά την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, καθώς και στο σχέδιο δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση.

Οι πολιτικοί διάλογοι δίνουν τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να γνωρίσουν Επιτρόπους και να συνομιλήσουν μαζί τους για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο του κάθε επιτρόπου.

 

Ο σημερινός πολιτικός διάλογος, που θα ξεκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σημερινό διάλογο είναι διαθέσιμες εδώ. 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: