Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Κατρίν Ντενέβ τολμά να αντιπαρατίθεται στη “μόδα” της κατάδοσης λόγω… παρενόχλησης

Χωρίς κατηγορία στις 11/01/2018

Απαγορεύεται το φλερτ!

Τ/Π |> Με τίποτα δεν δέχονται να ακούσουν οι κάπως… φεμινίστριες κάτι αντίθετο με τη “μόδα” της κατάδοσης που δημιουργεί αρκετά κοινωνικά προβλήματα σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μία εντελώς φασιστική “μόδα”, καθώς η άνευ στοιχείων κατάδοση για περιστατικό που συνέβη (εάν συνέβη) προ δεκαετιών, καθορίζει την τύχη κάποιου ανθρώπου.

Όμως αυτή η “μόδα” επηρεάζει άμεσα τις σχέσεις των δύο φύλων (όσο επιτρέπονται ακόμη!), αφού το φλερτ από άντρα σε γυναίκα μπορεί να εκληφθεί με μία απλή καταγγελία ως σεξουαλική παρενόχληση, τουτέστιν ποινικό αδίκημα!

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς συνωμοσιολόγος προκειμένου να ανησυχεί μήπως και δεν πρόκειται απλώς περί “μόδας”. Κι αυτό διότι τα μέχρι τώρα “δήγματα” με κάποιους νόμους και κάποιες “μοντέρνες” ιδέες δείχνουν ότι κάπου αρχίζουν να θεωρούνται “ντεμοντέ” οι σχέσεις ετεροφύλων! Άλλωστε, υπάρχουν και πολύωρα τηλεοπτικά προγράμματα, στα οποία ακούγονται μόνον χαρούμενες φωνούλες…

Για να αντιληφθεί κανείς πού έχει φτάσει η κατάσταση, ας δούμε πόσο ενόχλησαν οι απόψεις της Κατρίν Ντενέβ και άλλων δεκάδων περιώνυμων γυναικών της Γαλλίας…

Έναν αντίλογο (υπέρ των σχέσεων των δύο φύλων και της Γυναίκας!) τόλμησε να εκφράσει προχθές η Κατρίν Ντενέβ σε άρθρο της στην γαλλική “Le Monde” που προσυπογράφεται από περίπου εκατό γυναίκες (ηθοποιοί, συγγραφείς, ερευνήτριες, δημοσιογράφοι) και αμέσως καμμιά τριανταριά “ακτιβίστριες” αντέδρασαν τονίζοντας: «Μόλις γίνει ένα βήμα για την ισότητα, ακόμη και μισού χιλιοστού, ευγενικές ψυχές μας προειδοποιούν αμέσως ότι υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουμε στην υπερβολή».

Μεταξύ άλλων στο άρθρο της Κατρίν Ντενέβ, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται:

  • Ο βιασμός είναι ένα έγκλημα. Όμως το επίμονο ή αδέξιο ‘καμάκι’ δεν είναι αδίκημα, ούτε η αβρότητα φαλοκρατική επίθεση
  • Άνδρες τιμωρήθηκαν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, υποχρεώθηκαν σε παραίτηση, ενώ το μόνο κακό που έκαναν ήταν να αγγίξουν ένα γόνατο, να αποπειραθούν να κλέψουν ένα φιλί, να μιλήσουν για ‘προσωπικά’ πράγματα σε ένα επαγγελματικό δείπνο ή να στείλουν μηνύματα με σεξουαλικά υπονοούμενα σε μια γυναίκα, η έλξη με την οποία δεν ήταν αμοιβαία.
  • Αυτός ο πυρετός να στείλουμε τα ‘γουρούνια’ στο σφαγείο, αντί να βοηθάει τις γυναίκες να αυτονομηθούν, εξυπηρετεί στην πραγματικότητα τα συμφέροντα των εχθρών της σεξουαλικής ελευθερίας, των θρησκευτικών εξτρεμιστών, των χειρότερων αντιδραστικών και αυτών που θεωρούν (….) ότι οι γυναίκες είναι ξεχωριστά όντα, παιδιά με πρόσωπο ενηλίκου, που ζητούν να προστατεύονται.
  • Ως γυναίκες, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας μέσα σ’ αυτόν τον φεμινισμό που, πέρα από την καταγγελία των καταχρήσεων εξουσίας, παίρνει το πρόσωπο ενός μίσους προς τους άνδρες και τη σεξουαλικότητα.
  • Υπερασπίζουμε μια ελευθερία να ενοχλείς, απαραίτητη για τη σεξουαλική ελευθερία.

Καιρός είναι να αναλάβουν πρωτοβουλίες και οι Ελληνίδες, καθ΄όσον αυτά τα περί “ρατσισμού” και κακώς εννοούμενης ισότητας, έχουν παραγίνει και είναι κρίμα να αντιδρούμε κουνώντας το κεφάλι…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: